A Navaratri ünnepség uralkodó Istennői és a Hozzájuk intézendő rövid mantrák felsorolása…

A Navaratri napjainak uralkodó Istennői:

Az 1. napon Síva kedvesét, mint Sailaputri Dévit imádjuk. A hegyek leányát. Az Ő áldásával megerősíthetjük az akaraterőnket, és rendíthetetlenné válhatunk céljainkban, mint a hegy.

A 2. napon Síva kedvesét, Brahmacharini Déviként imádjuk. Aki egy aszkéta és Aki elfordul a világi örömöktől. Az Ő áldásával boldogságot meríthetünk a lelki gyakorlatainkból és elérhetjük a felszabadulást, megvilágosodást!

A 3. napon Síva kedvesét, Chandraghanta Dévi formájában imádjuk. Ő a bátorság és gonosz elleni harc Istennője. Áldása révén felül emelkedhetünk a nehézségeinken és békére lelhetünk!

A 4. napon Síva kedvesét, Kusmanda Istennőként imádjuk. Ő annak az elképesztő női energiának az Istennője, ami fényt visz a hideg, rideg, színtelen, íztelen anyagba. Aki egy lakhelyet otthonná tesz, aki alap anyagokból ételt varázsol az asztalra.

Az 5. napon Síva kedvesét, Szkandamata-ként imádjuk. Szkanda/Kartikéja édesanyjaként. Az anya/gyerek princípium Istennőjeként, a gondoskodó szeretet Istennőjeként.

A 6. napon Síva kedvesét, Katjajáni Déviként imádjuk. Aki egy félelmetes harcos, és egyben az, Aki teljes mértékben odaadja, átadja magát az igaz szeretet fejében. Katjajánit még Szítá, Rádhá és Rukmini is imádta!

A 7. napon Síva kedvesét, Kálaratri Déviként imádjuk. A mindent elpusztító idő párjaként. Ő maga a halál, mindenre és mindenkire, ami vagy aki ártó energiát hordoz.

A 8. napon Síva kedvesét, Mahá Gauri Dévi formájában imádjuk. Ő egy kecses, és békés Istennő, aki a nyugodt és kitartó erő szimbóluma.

A 9. napon Síva kedvesét, Sziddhidhatri Déviként imádjuk. Ő minden misztikus képesség Istennője, a jógínik és jógik, a szentek, és a tantra gyakorlók misztikus törekvéseinek megjutalmazója.

Amennyiben szeretnénk mantrákat és apró kedvességeket is felajánlani  a Navaratri alkalmából, vagy ezen 9 nap folyamán feltöltenénk yantráinkat vagy navaratnáinkat az Istennők mantráival íme az ilyen alkalmakkor használt rövid mantrák! Ezeket mondjuk el 108x úgy, hogy közben a yantráinkat/navaratnánkat tartsuk a kezeinkbe. Majd a mantrák után ajánljuk fel a leírtakat: 

 • 1.nap: om dévi shailaputrjai namaha. Felajánlás: ghee és banán.
 • 2.nap: om dévi brahmachárinjai namaha. Felajánlás: vaj és barna nád cukor.
 • 3.nap: om dévi chandraganthájai namaha. Felajánlás: sűrített tej és tej.
 • 4.nap: om dévi kushmandájai namaha. Felajánlás: barna nád cukor és malpoa.
 • 5.nap: om dévi skandamatájai namaha. Felajánlás: tej és banán.
 • 6.nap: om dévi katjajánjai namaha. Felajánlás sűrített tej és méz.
 • 7.nap: om dévi kálarátrjai namaha. Felajánlás: barna nád cukor szirup és tej.
 • 8.nap: om dévi mahágaurjai namaha. Felajánlás: banán és kókusz.
 • 9.nap: om dévi sziddhidatrjai namaha. Felajánlás: vaj és puffasztott rizs.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Ui: Amennyiben szeretnénk egy hosszabb mantrát felajánlani a Navaratri estéken, íme!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A Navaratri ünnepség uralkodó Istennői és a Hozzájuk intézendő rövid mantrák felsorolása…

 1. Remetei Anikó szerint:

  Szia Ádám!

  Melyek lennének azok a bizonyos yantrákat vagy navaratnák?Közzéteszed őket, köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük