Jóga Tábor Dubaiban, 2012. Júniusában, na ez lesz az igazán Hot Jóga!!!

Időpont: 2012-Június-4től, 1 héten át Június 11ig. A tábor, már 6 főtől el tud indulni.

Helyszín: a mi „kis” családi Kutirunk. A lakás 180 nm, 3 és fél szoba, plusz egy 50+ nm nappali, nagy konyha, 2 fürdőszoba és 4 wc. A 18. emeleten leszünk, Sharjha, Al Majaz nevű kerületében, a Water Front részen. Ez kb. a sharjhai Emirátus rózsa dombjának felel meg.

Mi az Al Marwa Tower-ben lakunk, ami azért is szerencsés, mert az egész mesterséges öböl közepén lesztek, és még azért mert a Marwa épület az egyetlen toronyház, aminek több száz méteres körzetében nincs más épület, így a kilátás fenomenális. A szobákból kilátni a nyílt tengerig és a nappaliból, pedig egészen a városhatárig.

Vita csak akkor lesz, hogy ki hol fog lakni, ha túl sokan jelentkeztek és a mi Észak-keleti lakásunk nem lesz elég, mert a folyóson szembe van egy barátom irodája, ami Észak-nyugati és a ház előtti parkra, mecsetre és természetesen az esti lézerfényes szökőkút műsorokra néz, mert ott meg végkép szigorú a kilátás.

(azért adtam meg a pontos neveket, hogy ha valaki googlemap rajongó, akkor meg találja a pontos helyszíneket.)

Környezet: A lakásunk szép, de egyszerű és rendkívül tiszta. Minden ajzat csempe, konyha és fürdők még a falak is plafonig. A ház előtt egy gyönyörű park van, ott lesznek a jógafoglalkozások. A parkban egy mecset áll, mini golf pálya, 4 db játszótér, futópálya, vízi játszótér, és a vízparton főként angolszász éttermek. TGI Fridays, Fat Burger, Baja Grill (Mexikói), Tim Hortons, stb. Valamelyik este majd kiülünk az egyik teraszára, hogy megnézzük a lézeres szökőkút show-t.

A sarkon 09.00től éjfélig nyitva tartó gyógyszertár, 100 méterre óriási szupermarket, az utcában millió libanoni, iraki, afgán kifőzde, de a Pizza Hut és a Burger King is séta távolság, mondjuk mivel része lesz a jóga tábornak egy jó kis méregtelenítés, a nyitottak számára erős ajánlásokat fogok tenni arra, hogy mit egyenek.

Napi Tematika: Reggel 6tól lenne egy 2 órás kis átmozgatás, jóga és séta, azért ilyen korán mert reggel 8 után 40 fok fellett van a hőmérséklet. Utána a programok, este Jóga és a programok függvényében valamikor egy kis előadás vagy kötetlen beszélgetés az Ájurvédáról, vagy a Jógáról. És minden nap egy olajozást is be kell majd iktassunk.

A terv az, összekössük a jóga tábort egy méregtelenítéssel, amit természetesen nem muszáj csinálni, mindenki szíve joga. Ahhoz viszont, hogy Ájurvédikusan is teljesen tökéletes legyen a kúra, kellene csinálni egy 1 hetes rávezetést (erről később írok bővebben). Ami nagyjából olajozásból és némi szaunázásból. Itt szaunával még nem találkoztam, de szerintem az Európából jövő szervezeteteknek elég lesz az itteni meleg. Ennek fényében lesz az egész tábor összeállítva.

Heti Tematika:

Hétfőn: Délután 5 körül indultok.

Kedd: Hajnalban érkeztek, reggel 5 körül, így az első nap rámegy az akklimatizációra. Sőt aznap mindenkinél elvégzek majd egy állapotfelmérést az Ájurvéda szempontjából, hogy optimalizálni tudjuk a méregtelenítés folyamatát.

Szerda: Reggel ki saját privát taxival az Al Mazar tengerpartra, az első „szaunás” napra. Ez egy hihetetlen strand, fehér homok, pálmafák, és rálátás az egész sharjhai toronyház sziluettre, egy haverom azt mondta róla, hogy olyan mintha egy Miami-i parton lennél, csak nagyon tiszta.

Ha akarunk korán menni, akkor már a reggeli jóga is lehet ott. Tömeg nem lesz, mert ezen a vidéken az utolsó munkanap csütörtök, ami fél nap, ezért a szerda számít igazán még intézős napnak, így az emberek általában nem a parton lébecolnak.

Csütörtök: Kirándulás. A reggeli jóga és reggeli után, taxival be az ultra-hiper-szuper mágneses vasútig és onnan tovább, hol föld alatt, hol fellett be a dubai-i belvárosba. Megnézzük a világ legmagasabb épületét, a világ legnagyobb akváriumát, a világ legnagyobb szökőkútját, a világ legnagyobb beltéri sípályáját, stb. ráadásul a helyek világ két legnagyobb plázájában vagy környékén vannak, így a shopping is adott. Lesz szabad barangolásra is lehetőség.

Péntek: Reggel vissza Dubaiba, a Jumeirah partra a vitorla alakú szálló partjára, és itt is lehet korán indulni, mivel végig saját taxival megyünk, hogy akár ott legyen a reggeli foglalkozás. Ez a második szauna nap. Délután megnézzük a szomszédos „falu szállót”, ami olyan mintha Velencében lennél, mert az egész komplexum egy hihetetlen méretekkel bíró medencében van felépítve. Igen, jól gondoltátok, valószínű, hogy ez a világ legnagyobb medencében felhúzott épülete.

Szombat: Szobafogság. A környéken kolbászolás ok, de a fő irány az, hogy rákészüljünk a másnapi méregtelenítésre. Mondjuk olyanba is belemegyek, hogy csináljunk meg egy nagy busz körutat az egész város körül, mert akkor az ember csak üldögél. De mivel az egyáltalán nem biztos, hogy arra mindenki szeretne jönni, ezért majd az fakultatív lesz, de persze segítek az intézésében.

Vasárnap: Együtt hányás és hashajtás a csapat építés szellemében, megcsináljuk a teljes Maha Shankha Prakshalanam Jóga tisztítást. Délután akár ki lehet menni az Al Mamzar partra.

Hétfő: Kitisztulva, kipihenve, megjógáztatva, várost látva haza indulás.

A méregtelenítés tematikája az, hogy csinálunk egy 1 hetes rávezetést, hogy a méreganyagok fellazuljanak és hatásosabb, és kellemesebb érzet legyen a sós vizes tisztítás. Az Ájurvéda szerint a 7 test szövetet, 7 nap alatt lehet felkészíteni a kitisztulásra, mégpedig úgy, hogy minden nap átmasszírozzuk magunkat hidegen sajtolt olíva olajjal és reggel-este keserű ghít viszünk be a szervezetünkbe. De ennek a felkészülésnek a része is a 2 strand, hogy a meleg hatása is fellazítsa a szervezetünkben felgyülemlett méreganyagokat.

De mivel a tisztítás előtt „csak” 5 nappal hamarabb érkeztek, ezért aki teljesen frankón akarja végigcsinálni a rávezetést, az indulás napján és azelőtti napon olajosan masszírozza meg magát teljesen, szedje a keserű ghít, az Ájurvéda nyelvén tikthaghrita, és akkor vasárnapra optimális állapotba kerül majd a méreganyagok kivezetésére.

Kaja: Hiába lesz egy kifejezetten nyaralós feelingje a Jóga Tábornak, meg kellene próbálnunk úgy is enni, hogy a szervezetünk tisztulásra kész legyen vasárnapra. Ezért reggelente amlás, fehér kurkumás és mézes langyos vizet fogunk inni, reggelire jóga után kitrit (indiai egészség kása), vagy zöldséges rizst eszünk majd, ami picit fokozza a kaphát, csillapítja a pittát és kiegyensúlyozza a vatát. A tengerpartos napokon, ha már hajnalban kimegyünk oda jógázni, visszük majd magunkkal a zöldséges rizst. Ezt én mind intézni fogom.

Ebéd környékén elképzelhető, hogy mindenki saját utakon jár majd, ezért ebédre mindenki saját maga intézheti a kajáját, de az első nap, amikor mehetünk saját utakon a Dubai Mallban leszünk és ott majd tarthatunk egy kis rávezetést, hogy miként is együnk, hogy ne menjünk teljesen ellentétesen a méregtelenítésre való felkészülésben.

Este szintén a dosák harmonizálása végett gyümölcsöt, humuszt, joghurtot, pittát és zöldeket fogunk enni, ezeket én majd szintén intézem.

Szóval naponta csak egy étkezést kell majd fizetnetek, intéznetek. Persze, majd az egyik este ki fogunk ülni közös vacsira a sharjhai vizpartra, akkor majd én intézem az ebédet, és akkor ti úgy vacsoráztok, ahogy jól esik.

Kik jöhetnek: Mindenkit szeretettel várunk, családosok szintén jöhetnek, a babuciknak persze olcsóbb lesz, repjegytől függően, azok is jöhetnek, akik nem akarnak részt venni sem a méregtelenítésen, sem a jógákon, mert az áraink jobbak, mint a profi utaztatókénál is.

Viszont mennyiségtől függően, lehet, hogy párunknak a földön kell majd aludni, de amúgy mindenki kap majd egy vadonatúj jóga szőnyeget, amin lehet, majd héderelni. De nálunk a padló végig kő, amin azért 40+ fokban kényelmes aludni, mondjuk az egész lakás légkondicionált és szobánként állítható, szóval a fázósaknak lehet majd külön szobájuk.

De, hogy később se legyen félre értés, az alvós sorrend a következő lesz, először a családosok, utána a hölgyek és aztán a férfiak, persze nemenként is majd a kor lesz a döntő. De, ne aggódjatok, ha nagyon sokan jelentkeztek, akkor 2 lakásban leszünk majd elszállásolva, ha meg tényleg baromira sokan jöttök, akkor lehet lehetőség 3 pecóra is, de az már a 28. emeleten van.

Mit hozzunk magunkkal:

Tehát, vízumot, repjegyet, szállást, napi két étkezést, strand belépőket, taxizást, metro jegyeket mindent mi fogunk intézni nektek.

Plusz kaptok majd ajándékba egy jóga szőnyeget és egy kiváló pamutból készül jóga kendőt. Valamint, a tisztítás után megkapjátok az Ájurvédikus alkati szeretek 3 havi kúráját, amit együtt fogunk elkészíteni.

Természetesen a jógaoktató képzőn részt vevők kedvezménnyel jöhetnek majd el a túrára.

Ha érdekel benneteket ez az út, írjatok nekem a goredas@yahoo.com címemre.

A jelentkezési határidő 2012. Április 29. Fizetési határidő 2012. Május 6.

Természetesen, ha valaki már hamarabb szeretne jelentkezni és fizetni meg fogunk tudni küzdeni a sokkal.

Om Tat Sat

Még több info a jogárol:

http://www.bhaktikutir.net/hatha-joga

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir, Jóga, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Jóga Tábor Dubaiban, 2012. Júniusában, na ez lesz az igazán Hot Jóga!!!

  1. Nagy László -Vrisi szerint:

    En irtam neked a yahoo-s emailedre par hete de meg nem valaszoltal?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük