A Kutir heti Ájurvéda receptje: Amikor eljön a Tavasz/Ősz, itt a méregtelenítés ideje…

herbsAz Ájurvéda kultúrájában, azaz a Védák kultúrájában, a tavaszi és/vagy az őszi időszakban mindenki szentel egy pár percet vagy órát arra az életéből, hogy újra formába hozza magát, kívül és belül.

Persze azt mindenki tudja, hogy az Ájurvéda jelentése az, hogy az élet tudománya. De az kevesen hangoztatják, hogy az Ájurvéda azért egy teljes és holisztikus rendszer, mert nem csak a fizikai síkon próbálja kezelni és egyensúlyban tartani a szervezetünket, hanem az életünk minden területén.

A Védák Vasztu része abban segít, hogy miként alakítsuk ki az élet területünket úgy, hogy a mindennapjaink a lehető legsimábban működjenek. A védikus asztrológia abban nyújt segítséget, hogy mindig a megfelelő pillanatban végezzük el azokat a tevékenységeket, amelyeket a védikus tudományok hasznosnak tartanak számunkra. Az Ájurvéda meg azt tanítja meg nekünk, hogy a szervezetünkre nézve mit tegyünk.

Természetesen, ha az Ájurvédához hozzá adjuk a fent említett 2 másik tudományt, akkor hihetetlen eredményeket tudunk elérni. Ezért is mi a Kutirban pl. mindig asztrológiailag is kiválasztott időben szoktunk belevágni a közösen elvégzett kúrákba! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Horoszkóp, Jóga, Vasztu
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to A Kutir heti Ájurvéda receptje: Amikor eljön a Tavasz/Ősz, itt a méregtelenítés ideje…

  1. Cenova Nati szerint:

    Szia!
    Hogyan kell használni a kurkumát az izületi gyulladás terápiánál?Van valami betartandó, vagy minden ételbe amibe csak lehet beleszórom?
    Nati

  2. Visszajelzés: Mire jó a tavaszi és/vagy az őszi méregtelenítés az Ájurvéda szerint? | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük