A hét Ájurvédikus receptje: Viszlát aranyér!

tökMár évek óta megakartam veletek ezt osztani, de mindig elfelejtődött. De most viszont van aktualitása a Halloween alkalmából.

Mert ez a cikkelyes tök a legalkalmasabb a pép előállításához. A recept egyszerű, felkockázzuk a tököt, apróra és egy egész kevés vízen elkezdjük fedő alatt megfőzni. 

Amikor a tökdarabkák már pépé főttek, a masszát egy mélyebb tálcán vagy egy lavórban szét oszlatjuk. Amikor már visszahűlt annyira, hogy ne égesse meg a bőrünket, akkor szépen levetkőzünk és bele ülünk ebbe a főzetbe. És addig üldögélünk benne, míg ki nem hűl.

A visszajelzések az elmúlt 20 évben az volt, hogy az első alkalom után 3-4 hónapra is visszahúzódik az érkiboltosodás, de a második alkalom után már inkább 8-10 hónapig is teljesen tünetmentessé válik az ember alfele. És minden alkalommal egy hosszabb időre tolódik ki a panasz visszatérése.

És, hogy az egészet feloldjam egy lényegesen könnyebben megoldható tantrikus recepttel, egyszerűen hordjunk magunkon leopárdjáspist, sokaknál az is elég, hogy egyáltalán ne jöjjön elő az aranyerük. Egyébként Indiában a leopárdjáspist aranyér kő ként is hívják.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to A hét Ájurvédikus receptje: Viszlát aranyér!

  1. Barabás Éva szerint:

    Szia Ádám, azt szeretném kérdezni, hogy a tököt meg kell-e hámozni?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .