A hét Ájurvédikus receptje: Viszlát aranyér!

tökMár évek óta megakartam veletek ezt osztani, de mindig elfelejtődött. De most viszont van aktualitása a Halloween alkalmából.

Mert ez a cikkelyes tök a legalkalmasabb a pép előállításához. A recept egyszerű, felkockázzuk a tököt, apróra és egy egész kevés vízen elkezdjük fedő alatt megfőzni. 

Amikor a tökdarabkák már pépé főttek, a masszát egy mélyebb tálcán vagy egy lavórban szét oszlatjuk. Amikor már visszahűlt annyira, hogy ne égesse meg a bőrünket, akkor szépen levetkőzünk és bele ülünk ebbe a főzetbe. És addig üldögélünk benne, míg ki nem hűl.

A visszajelzések az elmúlt 20 évben az volt, hogy az első alkalom után 3-4 hónapra is visszahúzódik az érkiboltosodás, de a második alkalom után már inkább 8-10 hónapig is teljesen tünetmentessé válik az ember alfele. És minden alkalommal egy hosszabb időre tolódik ki a panasz visszatérése.

És, hogy az egészet feloldjam egy lényegesen könnyebben megoldható tantrikus recepttel, egyszerűen hordjunk magunkon leopárdjáspist, sokaknál az is elég, hogy egyáltalán ne jöjjön elő az aranyerük. Egyébként Indiában a leopárdjáspist aranyér kő ként is hívják.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to A hét Ájurvédikus receptje: Viszlát aranyér!

  1. Barabás Éva szerint:

    Szia Ádám, azt szeretném kérdezni, hogy a tököt meg kell-e hámozni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük