A hét Ájurvédikus receptje: Viszlát aranyér!

tökMár évek óta megakartam veletek ezt osztani, de mindig elfelejtődött. De most viszont van aktualitása a Halloween alkalmából.

Mert ez a cikkelyes tök a legalkalmasabb a pép előállításához. A recept egyszerű, felkockázzuk a tököt, apróra és egy egész kevés vízen elkezdjük fedő alatt megfőzni. 

Amikor a tökdarabkák már pépé főttek, a masszát egy mélyebb tálcán vagy egy lavórban szét oszlatjuk. Amikor már visszahűlt annyira, hogy ne égesse meg a bőrünket, akkor szépen levetkőzünk és bele ülünk ebbe a főzetbe. És addig üldögélünk benne, míg ki nem hűl.

A visszajelzések az elmúlt 20 évben az volt, hogy az első alkalom után 3-4 hónapra is visszahúzódik az érkiboltosodás, de a második alkalom után már inkább 8-10 hónapig is teljesen tünetmentessé válik az ember alfele. És minden alkalommal egy hosszabb időre tolódik ki a panasz visszatérése.

És, hogy az egészet feloldjam egy lényegesen könnyebben megoldható tantrikus recepttel, egyszerűen hordjunk magunkon leopárdjáspist, sokaknál az is elég, hogy egyáltalán ne jöjjön elő az aranyerük. Egyébként Indiában a leopárdjáspist aranyér kő ként is hívják.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to A hét Ájurvédikus receptje: Viszlát aranyér!

  1. Barabás Éva szerint:

    Szia Ádám, azt szeretném kérdezni, hogy a tököt meg kell-e hámozni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük