A Bhakti Kutir Upanisád gyűjtemény első kötetének tartalomjegyzéke

Tartalomjegyzék

Előszó ……………………………………………………………………………………………….. 5

A Védikus irodalom felépítése ……………………………………………………………….. 11

Az Upanisádokról röviden ……………………………………………………………………. 17

Az Upanisádok térhódítása Indián kívül …………………………………………………. 19

Az Upanisádok megjelenése Európában ………………………………………………….. 21

Kéna Upanisád ……………………………………………………………………………………. 25

A Kéna Upanisád a Száma Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 2. Mukhja upanisád, tehát egyike a 13 legfőbb és legősibb upanisádnak.

Mundaka Upanisád………………………………………………………………………………. 45

A Mundaka Upanisád az Atharva Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban az 5. Mukhja upanisád, tehát egyike a 13 legfőbb és legősibb upanisádnak.

Mandukja Upanisád …………………………………………………………………………….. 81

A Mandukja Upanisád az Atharva Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 6. Mukhja upanisád, tehát egyike a 13 legfőbb és legősibb upanisádnak.

Kaivalja Upanisád………………………………………………………………………………… 93

A Kaivalja Upanisád a Krisna Jadzsur Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 12. Shaiva upanisád, tehát egyike a 14 Siva upanisádnak.

Áruni vagy Árunéja Upanisád ………………………………………………………………… 109

Az Áruni Upanisád a Száma Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 16. Szannjásza upanisád, tehát egyike a 18 szerzetes upanisádnak.

Amritabindu Upanisád …………………………………………………………………………. 117

Az Amritabindu Upanisád a Krisna Jadzsur Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 20. Egyike a 20 Jóga upanisádnak.

Mántrika Upanisád ………………………………………………………………………………. 133

A Mántrika Upanisád a Sukla Jadzsur Véda része , a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 32. Számanja upanisád, tehát egyike a 21 általános upanisádnak.

Nirálamba Upanisád …………………………………………………………………………….. 149

A Nirálamba Upanisád a Sukla Jadzsur Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 34. Számanja upanisád, tehát egyike a 21 általános upanisádnak.

Szíta Upanisád …………………………………………………………………………………….. 173

A Szíta Upanisád az Atharva Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 45. Shakti upanisád, tehát egyike a 8 Istennő upanisádnak.

Bhiksuka Upanisád ………………………………………………………………………………. 195

A Bhiksuka Upanisád a Sukla Jadzsur Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 60. Szannjásza upanisád, tehát egyike a 18 szerzetes upanisádnak.

Saríraka Upanisád ………………………………………………………………………………… 201

A Saríraka Upanisád a Krisna Jadzsur Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 62. Számanja upanisád, tehát egyike a 21 általános upanisádnak.

Ékáksara Upanisád ………………………………………………………………………………. 209

Az Ékáksara Upanisád a Krisna Jadzsur Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 69. Számanja upanisád, tehát egyike a 21 általános upanisádnak.

Szávitrí Upanisád …………………………………………………………………………………. 219

A Szávitrí Upanisád a Száma Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban 75. Számanja upanisád, tehát egyike a 21 általános upanisádnak.

Mahávákja Upanisád …………………………………………………………………………….. 235

A Mahávákja Upanisád az Atharva Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 92. Egyike a 20 Jóga upanisádnak.

Hajagríva Upanisád ……………………………………………………………………………… 241

A Hajagríva Upanisád az Atharva Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 100. Vaisnava upanisád, tehát egyike a 14 Visnu követők upanisádjának.

Kali Szantarana Upanisád ……………………………………………………………………… 259

A Kali Szantarana Upanisád a Krisna Jadzsur Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 103. Vaisnava upanisád, tehát egyike a 14 Visnu követők upanisádjának.

Dzsabali Upanisád ……………………………………………………………………………….. 265

A Dzsabali Upanisád a Száma Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 104. Shaiva upanisád, tehát egyike a 14 Siva upanisádnak.

Bahvricsa Upanisád ………………………………………………………………………………. 283

A Bahvricsa Upanisád a Rig Véda része, a 108 legfontosabb upanisád felsorolásban a 107. Shakti upanisád, tehát egyike a 8 Istennő upanisádnak.

Mandukja Upanisád és a Baktai Ádám által hozzáírt Vinod Váni Kárika nevezetű jegyzet ………………………………………………………… 299

A Védákhoz kapcsolódó upanisádok bevezető mantrái ………………………………. 319

Személyes üzenet az Upanisád gyűjtemény ötletgazdájától… ………………………. 333

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

One Response to A Bhakti Kutir Upanisád gyűjtemény első kötetének tartalomjegyzéke

  1. Visszajelzés: Ezennel kihirdettetik, kiadjuk a Bhakti Kutir Upanisád Gyűjtemény első részét! | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük