A 7 Ájurvéda receptje: Instant Fájdalomcsillapítás

painEgy újabb jógás trükk az Ájurvéda használóknak!

Amikor elkezd fájni valamink, vagy éppen rosszul leszünk a következő a teendő. Megnézzük, hogy melyik orrlyukunk szelel jobban. Naponta csak háromszor, kb. 5 percekre szelel csak ugyanolyan erősen mindkét orrlyukunk. Napkeltekor, naplementekor és a csillagászati dél idejében, tehát nem 12.00-kor, hanem amikor a Nap az ég csúcsán van.

Amikor megtaláltuk az erősebben szelelő oldalt, azon az oldalon a másik ökölbe szorított kezünket beszorítjuk a karunk alá, a honunk aljához és kivárjuk azt a 2-3 percet, ameddig át nem áll az erősebb légzés a másik oldalra.  Amikor már a másik orrlyukunk szelel erősebben a fájdalom addigra megszűnik.

Jó lélegzést!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Hogyan használhatjuk a fent említett légzéskontrollt pl. ébren maradáshoz.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to A 7 Ájurvéda receptje: Instant Fájdalomcsillapítás

 1. Búza Judit szerint:

  Ez zseniális ! Működik 🙂 Köszönöm.
  Üdv
  Judit

 2. Visszajelzés: Ébren maradós Ájurvéda tipp… | Bhakti Kutir

 3. spirite szerint:

  Tehát ha pl. a bal orrlyukunk szelel jobban, akkor a jobb öklünket szorítjuk a bal hónaljunk alá?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük