A 7 Ájurvéda receptje: Instant Fájdalomcsillapítás

painEgy újabb jógás trükk az Ájurvéda használóknak!

Amikor elkezd fájni valamink, vagy éppen rosszul leszünk a következő a teendő. Megnézzük, hogy melyik orrlyukunk szelel jobban. Naponta csak háromszor, kb. 5 percekre szelel csak ugyanolyan erősen mindkét orrlyukunk. Napkeltekor, naplementekor és a csillagászati dél idejében, tehát nem 12.00-kor, hanem amikor a Nap az ég csúcsán van.

Amikor megtaláltuk az erősebben szelelő oldalt, azon az oldalon a másik ökölbe szorított kezünket beszorítjuk a karunk alá, a honunk aljához és kivárjuk azt a 2-3 percet, ameddig át nem áll az erősebb légzés a másik oldalra.  Amikor már a másik orrlyukunk szelel erősebben a fájdalom addigra megszűnik.

Jó lélegzést!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Hogyan használhatjuk a fent említett légzéskontrollt pl. ébren maradáshoz.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

3 Responses to A 7 Ájurvéda receptje: Instant Fájdalomcsillapítás

 1. Búza Judit szerint:

  Ez zseniális ! Működik 🙂 Köszönöm.
  Üdv
  Judit

 2. Visszajelzés: Ébren maradós Ájurvéda tipp… | Bhakti Kutir

 3. spirite szerint:

  Tehát ha pl. a bal orrlyukunk szelel jobban, akkor a jobb öklünket szorítjuk a bal hónaljunk alá?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .