Ébren maradós Ájurvéda tipp…

sunmoonRekordot döntöttünk, mert 14 óra alatt levezettünk 1300 kilométert, 2 határátlépéssel, unióból ki, unióba be, szóval jól nyomtuk. Általában felváltva vezetünk az Ágival, de most ki akartam próbálni egy Ájurvédikus-Hatha Jógás trükköt.

Légzésszabályozással igyekeztem végig a jobb orrlyukamon tartani a prominens légzést, és este 10-es indulással és egy 50 perces szundival Szerbiában, simán lenyomtam az 1300 kilométert.

Persze az üvöltő Guns and Roses, a Jézus Krisztus Szuper Sztár, a Hair és a Macskajaj is segített, de azért a fővonulat mégis az Ájurvéda/Hatha Jóga volt.

Természetesen ez a légzés nem helyettesíti az alvást, de muszáj helyzetben kiváló tud lenni.

Szóval, ha időnként beszorítjuk a jobb öklünket a bal karunk alá, akkor a légzést a jobb oldalon tudjuk tartani, ami a Nap oldala a testünknek, így az éberség, az aktivitás és egyéb Naphoz köthető dolgok jobban előtérbe kerülnek.

De ez a légzés használható elsősegély gyanánt fájdalomcsillapításra is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Ébren maradós Ájurvéda tipp…

  1. Visszajelzés: A 7 Ájurvéda receptje: Instant Fájdalomcsillapítás | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük