Ébren maradós Ájurvéda tipp…

sunmoonRekordot döntöttünk, mert 14 óra alatt levezettünk 1300 kilométert, 2 határátlépéssel, unióból ki, unióba be, szóval jól nyomtuk. Általában felváltva vezetünk az Ágival, de most ki akartam próbálni egy Ájurvédikus-Hatha Jógás trükköt.

Légzésszabályozással igyekeztem végig a jobb orrlyukamon tartani a prominens légzést, és este 10-es indulással és egy 50 perces szundival Szerbiában, simán lenyomtam az 1300 kilométert.

Persze az üvöltő Guns and Roses, a Jézus Krisztus Szuper Sztár, a Hair és a Macskajaj is segített, de azért a fővonulat mégis az Ájurvéda/Hatha Jóga volt.

Természetesen ez a légzés nem helyettesíti az alvást, de muszáj helyzetben kiváló tud lenni.

Szóval, ha időnként beszorítjuk a jobb öklünket a bal karunk alá, akkor a légzést a jobb oldalon tudjuk tartani, ami a Nap oldala a testünknek, így az éberség, az aktivitás és egyéb Naphoz köthető dolgok jobban előtérbe kerülnek.

De ez a légzés használható elsősegély gyanánt fájdalomcsillapításra is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Ébren maradós Ájurvéda tipp…

  1. Visszajelzés: A 7 Ájurvéda receptje: Instant Fájdalomcsillapítás | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .