Ébren maradós Ájurvéda tipp…

sunmoonRekordot döntöttünk, mert 14 óra alatt levezettünk 1300 kilométert, 2 határátlépéssel, unióból ki, unióba be, szóval jól nyomtuk. Általában felváltva vezetünk az Ágival, de most ki akartam próbálni egy Ájurvédikus-Hatha Jógás trükköt.

Légzésszabályozással igyekeztem végig a jobb orrlyukamon tartani a prominens légzést, és este 10-es indulással és egy 50 perces szundival Szerbiában, simán lenyomtam az 1300 kilométert.

Persze az üvöltő Guns and Roses, a Jézus Krisztus Szuper Sztár, a Hair és a Macskajaj is segített, de azért a fővonulat mégis az Ájurvéda/Hatha Jóga volt.

Természetesen ez a légzés nem helyettesíti az alvást, de muszáj helyzetben kiváló tud lenni.

Szóval, ha időnként beszorítjuk a jobb öklünket a bal karunk alá, akkor a légzést a jobb oldalon tudjuk tartani, ami a Nap oldala a testünknek, így az éberség, az aktivitás és egyéb Naphoz köthető dolgok jobban előtérbe kerülnek.

De ez a légzés használható elsősegély gyanánt fájdalomcsillapításra is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Ébren maradós Ájurvéda tipp…

  1. Visszajelzés: A 7 Ájurvéda receptje: Instant Fájdalomcsillapítás | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük