Bhakti Kutir bölcsességek, az eredeti Bhakti Kutir alapítóitól…

Ez egy új rovat a Bhakti Kutir oldalán, ami olyan rövid spirituális bölcsességeket elevenít fel amelyeket a Bhakti Kutir alapítói fogalmaztak meg. Íme az első dózis:

Srila Bhaktivinoda Thákur ezt írta 1886-ban a Śrī Caitanya-śikṣāmṛta című könyvének első fejezetében:

Amikor egy másik felekezet kegyhelyére megy az ember, így kellene gondolkodnia:

„Ezek az emberek az én Uramat imádják, de másképpen. Eltérő jártasságom végett nem tudom teljes mértékben értelmezni az imádat ezen rendszerét. Viszont a megtapasztaltaknak köszönhetően elmélyíthetem a saját imádatom rendszere iránti megbecsülésemet. Az Úr egy, és nem kettő. Felajánlom tiszteletem az Ő itt látott formájának, és imádkozom az Úrhoz ebben az új formában, hogy növelje szeretettemet az Úr iránt az általam megszokott formájában.”

Akik nem követik ezt az eljárást, ehelyett más imádatok rendszerét kritizálják, és gyűlöletet, erőszakot, valamint irigységet fejeznek ki, értéktelenek és ostobák. Minél inkább belemerülnek az efféle haszontalan perlekedésbe, annál inkább elárulják saját vallásuk legfőbb célját.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Az eredeti Bhakti Kutir alapítóinak alázatos szolgája

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Bhakti Kutir bölcsességek, Srí Bhakti Kutir Szamhitá, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük