2023. december hónapjának fontos-pontos napjai, asztrológiai és spirituális szempontokból!

December 2-4: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

December 5: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

December 7-8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

December 8: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

December 9: 17-18 órák között tartunk egy karácsonyi zsibvásárt a Kamalában. Röviden összegezve szeretnék pici, kicsi, szipi-szupi ázsiai csecsebecséktől megszabadulni. Szóval ha magadat akarnád meglepni, vagy Ázsia mániás szeretteidet kukkants be. Otthon találtam ez elmúlt évek nepáli/indiai útjaiból szelencéket, festményeket, edénykéket, malákat, stb. Sőt „nemcsak” indiai/nepáli cumóim vannak, hanem japán dolgok is!

December 10: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

December 12: Újhold.

December 17: Viváha Pancsami a nap, amikor Ráma és Szíta, a Rámajána eposz hősei összeházasodtak.

December 18: Odana Sasti, amikor Isten új ruhát kap.

December 20: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

December 21-22: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

December 22: A Bhagavad Gítá elbeszélésének napja. Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Eddig a napig a saját kiadású Upanisád Gyűjteményünk második kötete, ami a Bhagavad Gítá 3600 forintért lesz kapható! Postázni is tudjuk, vagy áttudjátok venni december 9-én 17-18 órák között a karácsonyi zsibvásáron.

December 24: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

December 26: Telihold. Dattatréja napja. Katjajáni hónap vége.

December 30: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám keletkutató, a keleti kultúrtudományok szakértője

Ui: Idén a Bhakti Kutir Kalendárium elektronikus levélben lesz kiküldve, írjatok nekem a kutir.kalendárium@gmail.com címre és küldöm is. Idén 3600 forint lesz az éves naptár!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük