2020. Szeptember hónap esemény naptára. Fókuszban a különleges asztrológiai napok és a spirituális ünnepek!

Szeptember 1-2: Telihold. A Védikus asztrológia egyik nagy alapszabály az, hogy amilyen bolygóállás uralkodik napkeltekor, olyan lesz az egész napunk. És nagyon ritkán van olyan, amikor a Teliholdnak számító csillagászati időszak 2 egymás utáni napkelte is zajlik. Így Védikusan mindkét nap Teliholdnak számít. Ezzel kezdjük a szeptembert! 

Szeptember 4: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 9: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 10: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 8-án, 11.40-től, Szeptember 10-én, 23.07-ig elképesztően jó asztrológiai állások lesznek! A 9 bolygóból 5 db a saját házában fog állni! 3 db a lehető legjobb pozíciójában fog állni. A Vénusz, meg az egyik legjobb bolygóval lesz házcserés állásban! Elképesztően jó hatások várhatók, főként a Szeptember 9 és 10 napokon!

Így Szeptember 10-én délután 18.30-tól bele kezdünk egy rövid, 9 alkalmas jóga képzésbe, hogy otthon is biztonságosan és hatékonyan jógázzunk! 

Amennyiben karantént rendelnek el halaszthatunk, át mehetünk on-line térbe, vagy felfüggeszthetjük a képzést a karantén utánra. Erről majd közösen fogunk dönteni!

Szeptember 12-14: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 13: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 15: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 17: Újhold. Ezen a napon kezdődik el a két és fél évente beillesztett extra Hold hónap!A Védikus asztrológia rendszere ezzel korrigálja magát, ezért nincs eltérés a valóság és a Védikus asztrológia számításai között. Valamint azt is tudni kell, hogy ez egy nagyon spirituális nap!

Szeptember 17-18: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 18: 17 órás kezdettel bele vágunk az Ájurvéda alap tanfolyamba. Ez egy 4 alkalmas tanfolyam, amit 2 db péntek du. és szombat de. etapban foguk abszolválni! 

Amennyiben karantént rendelnek el halaszthatunk, át mehetünk on-line térbe, vagy felfüggeszthetjük a képzést a karantén utánra. Erről majd közösen fogunk dönteni!

Szeptember 22: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 23: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 24: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 26-28: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 27: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 29: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük