2020. Június hónap legjelentősebb napjai spirituálisan és asztrológiailag…

Június 1: A Gangesz napja. Miután a Védikus kultúrában a Tejút folytatásának látják a Gangesz folyamát, azt a napot is megünneplik, amikor a Gangesz alá szállt a mi kis bolygónkra. Ez a nap az. Egyébként ezt a spirituális látásmódot a kultúra legfontosabb folyójával kapcsolatosan, és jó néhány száz évvel később átvették a kínaiak és az egyiptomiak is, a Jangce és a Nílus viszonylatában!

Június 2: A harcosok böjtje, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ez az év legfontosabb jógaböjtje. Amennyiben ezt a fogadalmat betartjuk, az elmúlt év összes jógaböjtje, azok is, amelyek nem sikerültek, betartottnak számítanak. 

Valamint Ráma Dvadaszi. A Rámajána nagy eposz azzal kezdődik, hogy Ráma édesapja, Dasarath különleges felajánlásokat tesz meg, hogy végre gyermeke szülessen. Ez volt az a nap. Majd röpke 9 hónap után megszületett a Jóisten, mint a fia. Szóval ez egy elég különleges nap.

Június 3: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 4: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 5: Telihold. Sznána Játra, valamint Dharmachakra nap, azaz 10 milliószoros nap!

Június 12: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 13: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 15: 19 órakor újra indulnak a Jóga órák a Bhakti Kutir szervezésében!

Június 16: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve! Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Június 17: Sziddha Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az sikeres lesz! Valamint Kurma napja, aki Krisna 2. inkarnációja, Aki eljött ebbe a világba. Ez a nap az év legjobb napja, a nyugati égtáj yantrájának kinyomtatására.

Június 18-19: Pradosha Vrata, Siva napja. A napnyugtakor végzett lelki gyakorlatok különleges hatással bírnak. Érdekes, hogy a Siva napos asztrológiai állás lesz érvényes 18-án és 19-én napkeltekor is, így most ezt a sprituális napot 2x egymás után is ünnepelhetjük!

Június 20: Sziddha Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az sikeres lesz! 

Június 21: Újhold.

Június 22: Gundicsa Templom Tisztítás.

Puriban, az eredeti Bhakti Kutirnak otthont adó városkában az a Szekér Fesztivál menete, hogy Krisnát és testvéreit a nagy templomból hatalmas szekereken átviszik a néhány kilométerre lévő Gundicsa Templomba. A jó Isten érkezése előtt persze teljesen haptákba vágják a templomot, ami nem csak a fizikai teljes kitakarításából áll a templomnak, de a belső a megtisztulás szimbóluma is. Egyszóval egy jó nap arra, hogy belül is jól megtisztítsuk magunkat, de arra is, hogy az otthoni kis házi oltárunkat is haptákba vágjuk.

Június 23: Rátha Játra – Szekér Fesztivál.

Az eredeti Szekér Fesztivál Puriból ered, egy kelet indiai, óceánparti kis városból. Minden évben új szekereket építenek és gigantikusakat. Dzsagannáth szekere 24, Balaráma 22 és Szubhadra 20 kereken gördül végig a városkán, a majd 100 méter széles fő utcán. A világ sok-sok országában megtekinthető a Szekér Fesztivál felvonulása a Krisna hívők szervezésében.

Június 24: Mritju Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve!

Június 25: Skanda napja.

Skanda, Siva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka. De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a Jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges képességgel.  Sziddha Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az sikeres lesz!

Június 26: Sziddha Jóga. A mai napon bármibe is kezdünk, az sikeres lesz! 

Június 28: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint. Tegyünk az egészségünkért!

Június 30: Padmaszambhava napja

Padmaszambhava, a tibeti Buddhizmus egyik fő alakja a 8. században született, a mai Pakisztán területén, és ugyancsak az Ő tanítása révén jutott el a Buddhizmus a mai Bhután területére is.

A mai napig Bhután legszentebb kolostora a Taktsang, azaz a Tigris Fészek Kolostor, ami arra barlangra épült, ahol Padmaszambhava, avagy Guru Rinpocse meditált. Olyan meredek a hegyoldal aminek szélén egyensúlyozz a kolostor, hogy a helyiek azt mondják, hogy az első építményt még boszorkányok hajszálaival erősítették a sziklafalhoz.

Padmaszambhava, abban az időben Ő úgy tudta elterjeszteni a Buddhizmust, hogy sokkal nagyobb varázsló volt, mint a helyi sámánok. Ezek az emberek hinni kezdtek benne, és abban amit mond, mert szemmel látható volt, hogy milyen hatalmat gyakorol a világi dolgok felett. Többek között Bhutánba úgy érkezett meg, hogy egy tigris volt a “hátaslova”.

Valamint, az éves méregtelenítési programban Június hava a májhoz tartozik, így ha ezen a szervünkön dolgozunk, könnyebb lesz maradandó hatást elérni. Az én szerény személyem ajánlása a Neem fogyasztása. Nekem bevált, 6 maláriás roham és 2 fertőző májgyulladás után, semmi baja a májamnak, és Neem-et szedtem.

Om Sat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük