2020, Április hónap főbb spirituális és asztrológiai napjai…

Április 1: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Valamint, Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Április 2: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Ráma Király születésnapja, aki a Rámajána eposz főhőse, Krisna egyik inkarnációja. Ezen a napon, nagyon kedvező kinyomtatni a Nap Yantrát! És 23.14-től a Mritju Jóga átalakul Sziddha Jógává! Fenti linken megtaláljátok a Nap Yantrát! 

Április 4: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 6: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 7: Telihold. Hanumán születésnapja, aki az önzetlen odaadás, gyógyítás, harcművészet és sok más egyéb területe Istensége.

Április 11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Április 15: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Április 16: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Április 18: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Április 20: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Április 22: Újhold.

Április 24: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Április 26: Akshaya Tritiya, az év legjobb napja asztrológiailag. Idén ez egy szilárd nap lesz bolygóállásilag, így arra készüljünk, hogy stabil, hosszútávú dolgokat indításunk el!

Április 30: Guru Pusjamrita Jóga. Ez egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor is a csütörtöki nap egybeesik azzal, hogy a Hold a Pushja csillagképen halad át. Ez a nap hihetetlenül kedvező új dolgok elkezdésére, befektetések vagy megtakarítások elindítására, de kiváló ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására is.

Ájurvédikusan az április hónap kiváló hormonháztartásunk harmonizálására. Így hölgyeknek a Shatavari-t ajánlanám, egy egyszerű indiai spárgaféle gyökerét, ami abszolút harmonizálja az összes hormon funkciót, fiúknak pedig az Ashwagandhát. De vigyázzunk az Ashwagandha, főként tavasszal azért eléggé fickósít is. Itt megtudjátok rendelni ezeket az Ájurvédikus szereket, biztonságos forrásból! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük