2019 Szeptember hónap főbb eseményei és spirituális napjai!

Szeptember 1: Párvati fogadalmának napja. Párvati a Himaláják lányaként ezen a napon kezdett el lemondásokat és lelkigyakorlatokat végezni, hogy Siva kedvébe járjon és elnyerje férjének. Ez össze is jött neki, mert azóta is házasok, és olyan gyermekeik születtek, mint Hanumán, Ganésha vagy Kartikéya.

Szeptember 2: Ganésha, az akadályok elhárítójának napja. Újra indulnak a Bhakti Kutir szineiben megtartott Hatha Jóga órák. Hétfőn és Csütörtökön 19.00-20.00 órák között. Szerdán 09.00-10.00 órákban.

Szeptember 3: A Rishik napja. Ez a nap a Védikus kultúra hét fő szentjének napja. Indiában a Göncöl szekér 7 csillagait is úgy tisztelik, mint a hét Rishit. Ezen a napon a hölgyek, minden korosztálya felajánlásokat tesz gyermekeik, leendő gyermekeik és már eltávozott gyermekeik lelki javáért.

Szeptember 6: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk. Stílszerűen ezen  napon kezdünk bele az őszi Pancsakarma tisztító rítusba. 17 órakor a Kamala Jóga studióban. A Bartók Béla út 10-12 szám alatt.

Szeptember 7: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 9: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 10: Vámana napja. Ezen a napon jött le a világra Vámana, Krisna egyik inkarnációja. Ő volt az az inkarnáció, Aki végett a szent Gangesz folyó megjelenjen ebben a világban. Valamint Ő a Jupiter bolygó Istene. Igy ez a nap a legkiválóbb arra, hogy rendbe tegyük otthonunk legfontosabb részét az észak-keleti területét. Takarítsuk ki, hozzunk létre egy kis házi oltárt, vagy éppen nyomtassuk ki magunknak az észak-keleti terület Yantráját!

Szeptember 11: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 12: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Ananta, a Hatha Jóga Istenének napja.

Szeptember 13: Telihold. Reggel 6-kor a Telihold alkalmából ismét összegyűlünk egy tűzszertartásra! A hozzávalók a szokásosak. Legyetek fehér ruhában és hozzatok magatokkal egy db gyümölcsöt a végső felajánláshoz! A többit én intézem! 

Szeptember 15-16: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Szeptember 17: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 19-20: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Szeptember 22: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Szeptember 25: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Szeptember 28: Újhold. Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Navaratri: Minden évben létezik egy 9 napos ünnep Indiában, amit főként Bengálban ünnepelnek meg, ami névben Durga Dévi ünnepe, de az összes főbb Istennőt megtisztelik ebben a 9 napban.

Az első 3 napban Szaraszvatit, a Tudás Istennőjét imádják, aki Brahmá a teremtés Istenének kedvese. Az azt követő 3 napban Laksmit, Visnu feleségét, a Szerencse Istennőjét, az utolsó 3 napban pedig Durgát, Siva feleségét tisztelik meg a szertartásokkal.

A csoda infó viszont az, hogy ebben a 9 napban az Istennőket mindennap más színű ruhába öltöztetik, és a tradíciókat őrző Hindu családokban a férjek is mindennap megajándékozzák feleségeiket a megfelelő színű ruhákkal. Azaz információ köztudott, hogy Indiában a férjek Dévinek, Istennőnek szólítják párjaikat, míg a feleségek Prabhunak, Mesternek hívják férjeiket.

A felvezetés után rátérhetünk a lényegre. A színek listája, ha a kedves olvasó hölgyek bírnak olyan férjemberrel, akik komolyan veszik a ruhavásárlást.

  • Első nap: Sárga.
  • Második nap: Zöld.
  • Harmadik nap: Szürke.
  • Negyedik nap: Narancs.
  • Ötödik nap: Fehér.
  • Hatodik nap: Vörös.
  • Hetedik nap: Kék.
  • Nyolcadik nap: Rózsaszín.
  • Kilencedik nap: Lila.

Szeptember 29-30: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük