2019, Július hónap esemény naptára…

Július 2: Újhold.

Július 3: Gundicsa Mardzsanam, a nap amikor Puriban kitakarítják azt a kis templomot, a szekér fesztivál előtt, ahová majd átviszik Krisnát és testvéreit a hatalmas szekerekkel. A jó Isten érkezése előtt persze teljesen haptákba vágják a templomot, ami nem csak a fizikai teljes kitakarításából áll a templomnak, de a belső megtisztulás szimbóluma is. Egyszóval egy jó nap arra, hogy belül is jól megtisztítsuk magunkat.

Egyébként a szekereket minden évben újonnan építik meg. Minden évben Akshaya Tritiya napján kezdik el az építést, az év legjobb napján asztrológiailag, és a szekerek fa anyagát a templomi konyhában használják fel, mint tűzifát.

Július 4: Rátha Játra, a szekér fesztivál Puriban. Az eredeti Szekér Fesztivál Puriból ered, egy kelet indiai, óceánparti kis városból. A minden évben megépített új szekerek gigantikusakat. Dzsagannáth szekere 24, Balaráma 22 és Szubhadra 20 kereken gördül végig a városkán, a majd 100 méter széles fő utcán. A világ sok-sok országában megtekinthető a Szekér Fesztivál felvonulása a Krisna hívők szervezésében. Ez az ünnepség akár több napig is eltarthat, de ezen a napon kezdik el a hatalmas szekerek húzását.

Ezen a napon egyben Guru Pushjamrita Jóga is van! Ami egy ritka és különleges asztrológiai esemény. Ez akkor formálódik, amikor a Hold a Rák jegyének egy bizonyos szakaszában tartózkodik, és ez pont csütörtökre is esik. Ez egy elképesztően jó nap arra, hogy komoly előre lépeseket tegyünk meg a materiális életünk területén. A már meglévő vállalkozásaink terén is, és a még megvalósítandó területeken is. Szóval ez a nap hihetetlenül kedvező az új dolgok elkezdésére is, mint pl. befektetések vagy megtakarítások elindítására, vagy ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására.

Július 6: Dharmacsakra nap, vagyis 10 milliószoros nap. Sőt Sziddha Jóga is, tehát bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 7: Skanda Siva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka. De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a Jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges képességgel.

Július 8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 9: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 11: Padmaszambhava napja. A bhutáni és tibeti Buddhizmus egyik legfontosabb alakjának születésnapja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 12: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.  Valamint Jógaböjt nap, így tartózkodjunk a gabonaféléktől. Délután 17 órától pedig belekezdünk az Ájurvéda alap tanfolyamba, amit ebben az etapban 9 nap alatt végig veszünk! Július 12-13-án és Július 19-20-án.

Július 14: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 16: Guru Purnima, a Mesterek Teliholdja, ezen a napon pihennek le az Istenek 4 hónapra.

Július 20: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 23: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 24: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 25: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 27-29: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 28: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 30: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük