2019, Július hónap esemény naptára…

Július 2: Újhold.

Július 3: Gundicsa Mardzsanam, a nap amikor Puriban kitakarítják azt a kis templomot, a szekér fesztivál előtt, ahová majd átviszik Krisnát és testvéreit a hatalmas szekerekkel. A jó Isten érkezése előtt persze teljesen haptákba vágják a templomot, ami nem csak a fizikai teljes kitakarításából áll a templomnak, de a belső megtisztulás szimbóluma is. Egyszóval egy jó nap arra, hogy belül is jól megtisztítsuk magunkat.

Egyébként a szekereket minden évben újonnan építik meg. Minden évben Akshaya Tritiya napján kezdik el az építést, az év legjobb napján asztrológiailag, és a szekerek fa anyagát a templomi konyhában használják fel, mint tűzifát.

Július 4: Rátha Játra, a szekér fesztivál Puriban. Az eredeti Szekér Fesztivál Puriból ered, egy kelet indiai, óceánparti kis városból. A minden évben megépített új szekerek gigantikusakat. Dzsagannáth szekere 24, Balaráma 22 és Szubhadra 20 kereken gördül végig a városkán, a majd 100 méter széles fő utcán. A világ sok-sok országában megtekinthető a Szekér Fesztivál felvonulása a Krisna hívők szervezésében. Ez az ünnepség akár több napig is eltarthat, de ezen a napon kezdik el a hatalmas szekerek húzását.

Ezen a napon egyben Guru Pushjamrita Jóga is van! Ami egy ritka és különleges asztrológiai esemény. Ez akkor formálódik, amikor a Hold a Rák jegyének egy bizonyos szakaszában tartózkodik, és ez pont csütörtökre is esik. Ez egy elképesztően jó nap arra, hogy komoly előre lépeseket tegyünk meg a materiális életünk területén. A már meglévő vállalkozásaink terén is, és a még megvalósítandó területeken is. Szóval ez a nap hihetetlenül kedvező az új dolgok elkezdésére is, mint pl. befektetések vagy megtakarítások elindítására, vagy ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására.

Július 6: Dharmacsakra nap, vagyis 10 milliószoros nap. Sőt Sziddha Jóga is, tehát bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 7: Skanda Siva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka. De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a Jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges képességgel.

Július 8: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 9: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 11: Padmaszambhava napja. A bhutáni és tibeti Buddhizmus egyik legfontosabb alakjának születésnapja. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 12: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.  Valamint Jógaböjt nap, így tartózkodjunk a gabonaféléktől. Délután 17 órától pedig belekezdünk az Ájurvéda alap tanfolyamba, amit ebben az etapban 9 nap alatt végig veszünk! Július 12-13-án és Július 19-20-án.

Július 14: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 16: Guru Purnima, a Mesterek Teliholdja, ezen a napon pihennek le az Istenek 4 hónapra.

Július 20: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 23: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 24: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 25: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 27-29: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Július 28: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 30: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük