2018 Augusztus hónap spirituális esemény naptára…

Augusztus 2-3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 5: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 7: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 9: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. A Kutirban jóga szünet lesz Szeptember 3-ig!

Augusztus 11: Újhold. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 12: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 15: Garuda napja, a Hindu kultúra egyik leguniverzálisabb Istenének napja.

Augusztus 17: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 18: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 21: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 22: Damodara Dvadaszi, ami egy különleges nap Krisnának ajánlva. Amennyiben ezen a napon szentírásolvasással vagy imádsággal foglaljuk el magunkat, biztos út nyílik a mennyországba. A tradíció szerint a Bhagavat Purána írást kellene olvasgatnunk és Visnu 1000 nevét imádkozzuk, a Visnu Szahaszranám Stotram-ot. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 24: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Augusztus 25: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja. Az év egyik legerősebb teremtő napja, anyagilag. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 26: Hayagríva és Balaráma születés napja. Telihold.

Augusztus 28: Alvás böjt nap, és Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 29-30: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .