2018 Augusztus hónap spirituális esemény naptára…

Augusztus 2-3: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 5: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 7: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 9: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak. A Kutirban jóga szünet lesz Szeptember 3-ig!

Augusztus 11: Újhold. Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 12: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 15: Garuda napja, a Hindu kultúra egyik leguniverzálisabb Istenének napja.

Augusztus 17: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 18: Gyógyító Buddha nap, a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Augusztus 21: Mritju Jóga nap. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Augusztus 22: Damodara Dvadaszi, ami egy különleges nap Krisnának ajánlva. Amennyiben ezen a napon szentírásolvasással vagy imádsággal foglaljuk el magunkat, biztos út nyílik a mennyországba. A tradíció szerint a Bhagavat Purána írást kellene olvasgatnunk és Visnu 1000 nevét imádkozzuk, a Visnu Szahaszranám Stotram-ot. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 24: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Augusztus 25: Varalaksmi nap, vagyis az áldást adó Szerencseistennő napja. Az év egyik legerősebb teremtő napja, anyagilag. Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 26: Hayagríva és Balaráma születés napja. Telihold.

Augusztus 28: Alvás böjt nap, és Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Augusztus 29-30: Mritju Jóga napok. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük