Rászájana terápia, az Ájurvéda rendszerének fiatalító kúrái…

theeyeAz Ájurvéda nemcsak az egyik legősibb gyógyászati rendszere, de az egyik legkomplexebb és talán a legszerteágazóbb irányzata is a mi kis világunknak. 

Már a Védák leírásának korában, ami kb. 4700-5200 évvel ezelőtt volt, akkora tudásanyagot tömörített magába az Ájurvéda, hogy 8 részre lett felosztva, hogy könnyebben lehessen átlátni és elsajátítani a rendszert.

A nyolc rész egyike a Rászájana, azaz a fiatalító kúrák. Ez a rész leginkább arról szól, hogy szervről szervre, rendszerről rendszerre, testi és érzék szervi funkcióról funkcióra át megy az egész szervezetünkön és minden testi mechanizmusunkat optimálisra hangolja. 

Már sok tudjátok azt, hogy az Ájurvéda egyik fő sajátossága, hogy minden egyes embert teljesen egyedileg kezel, és kizárólagosan az ő egyedi alkatára szabja az ajánlott kúrákat, de léteznek olyannyira alapfunkciói a szervezetünknek, hogy azt meg célozva ugyanazokkal a kúrákkal mindenkinél jó hatást érhetünk el.

Különben érdekessége az egésznek az is, hogy ahogy egyre több kutatás zajlik az egészségünk és a testi funkcióink területén, egyre inkább vissza igazolódnak a több ezer éves Ájurvédikus elképzelések is. Pl. mint kiderült a teljesen hétköznapi rózsavíznek, ami technikailag a rózsaolaj lepárlásnak a mellékterméke, enzimre lebontva ugyanaz az összetétele, mint az egészséges szemet védő hártya. 

Szóval legyen az kötőhártya gyulladás, bakteriális vagy vírusos, vagy csak allergiás reakció, vagy idegentest okozta sérülés, ha rózsavizet csepegtetünk a szemünkbe, az biztosan jó hatással lesz ránk és a problémánkra nézve.

Ezentúl természetes velejárója az életünknek, hogy ahogyan telik az idő, szervezetünk kicsit lassabban és egy kicsit gyengébben regenerálódik, ezeket a leépüléseket is megcélozza a Rászájana terápia.

Tehát a Rászájana terápia lényege az, hogy a szervezetünk saját válaszreakcióit, öngyógyító folyamatait edzi fel, és ezáltal hat ránk. 

Ebben a témakörben rendszeresen szoktunk előadásokat tartani a Bhakti Kutir színeiben, amely előadás egyébként az Ájurvéda Alaptanfolyam utolsó és befejező szakasza. 3 órányi recept, recept hátán, amivel kb. rátok nyitjuk az Ájurvéda rendszerének teljes házipatikáját.

Ez az előadás azok által is érthető lesz, akik nem jártasak az Ájurvéda tudományában.

A helyszín és az időpont itt!

Ez az egy alkalom az Ájurvéda Házipatikája témájában 5900 forint.

A teljes 4 alkalmas tanfolyam tartalomjegyzéke itt megnézhető és benne az utolsó szakaszt fogjuk most átvenni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Egyébként a következő 4 alkalmas Ájurvéda Alaptanfolyam 2017. Szeptember 15-én kezdődik: díja 21 ezer forint, Szeptember 1-ig fizetve 16 ezer forint.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Rászájana terápia, az Ájurvéda rendszerének fiatalító kúrái… bejegyzéshez 4 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Október hónap eseménynaplója… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: December hónap esemény naptára és főbb spirituális napjai… | Bhakti Kutir

  3. Arvay Sara Kata hozzászólása:

    Kedves Adam, ha lenne online tanfolyam a jovoben, en szivesen befizetnek ra! Udvok, SaraKata

  4. Olvasó hozzászólása:

    Dátum frisitendó 😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..