Októberben megyünk Bhutánba!

nem vagyok egy fotóművész, de ez egy saját kép Bhutánból, komolytalan géppel készítve…

Kedves Útitársak!

Most már tény az, hogy ősszel megyünk a világ egyik legcsodálatosabb és legegzotikusabb országába, Bhutánba!

Beszéltem a helyi vezető bácsival, és újra ki adott a Kulturális Minisztérium nekünk egy csoportos vízum kvótát, szóval zöld utat kaptunk, mehetünk.

Azt, hogy októberen belül mikor mehetünk még képlékeny, de ahogy tudok valami fixet, egyből rikácsolni kezdek majd itt az interneten.

 • A program egyszerű lesz. Az első nap elindulunk Nepálba, és másnap reggelre már oda is érünk.
 • Második nap reggelén elfoglaljuk a szállást, mászkálunk egyet Thamelben, ami Katmandu hátizsákos negyede, hogy némi helyismeretet szerezünk, majd még a délután folyamán elugrunk és megnézzük a Szvayambhuvanáth templom komplexumot, Katmandu legősibb kegyhelyét.
 • Vacsorát a híres neves Jak étteremben költjük el, mert az ízek helyiek, tiszta és nem mellesleg egy nagyon jó hely a dél-kelet ázsiai konyha bevezetésére a társaságnak.
 • Harmad nap egész napos kirándulást izzítunk majd be, egy kis hegymenettel, hogy szokjuk a magasabb légköri sétálgatást. Reggel felmegyünk a több mint 1000 éves Gokarna Mahadév Siva templomhoz, és átsétálunk egy hegyen a közeli Buddhista kolostorokhoz.
 • Ebédet a Kopang kolostorban fogyasztunk, ahonnan a Kis Buddha című film története ihletődött.
 • Ebéd után Boudhanáth Sztúpa, Katmandu nagy Sztúpája, ahol Buddha egy fogát őrzik.
 • Másnap, a negyedik napunkon elmegyünk Bhutánba és a nyolcadik nap reggelén visszatérünk Katmanduba.
 • 9. nap délelőttös kirándulásra megyünk Bhaktapurba, a tradicionális nepáli építészet és kultúra fellegvárába, majd délután az utolsó bevásárlások után összekészülődünk a másnapi haza útra.

Mit szóltok a programhoz?

Ide kattintva a Kutir honlapján szereplő összes Bhutánnal kapcsolatos írást megtaláljátok!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: A nepáli helyszínekről itt tudtok bővebben tájékozódni.

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Utazás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Októberben megyünk Bhutánba! bejegyzéshez 1 hozzászólás

 1. Tamás hozzászólása:

  Sziasztok
  Lesz Nepál, vagy Bhután? Konkrétan mikor, mennyi idő, irányár?
  Hozzávetőleg merre megy az út?
  Nagyon érdekelne, ha lehet még csatlakozni.
  köszönettel, Tamás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..