Kezdő tradicionális Hatha Jóga tanfolyam, hogy otthon is tudjunk biztonságosan Jógázni…

sivaEz a 9 alkalmas sorozat arról fog szólni, hogy megértsük a Hatha Jóga működési elveit. Így otthon is meg tudjuk majd magunkat, vagy szeretteinket mozgatni, de beesve egy jóga órára is meg fogjuk tudni állapítani, hogy érdemes-e nekünk oda járni, vagy esetleg folytassuk tovább a keresést. 

Vitathatatlan, hogy a mai világban a Jóga gyakorlása divat lett. Persze ehhez az is kellett, hogy maga  a Jóga, olyan fantasztikus legyen, mint amilyen. De így eléggé telített lett a “Jóga piac”, és mindez odáig fajult, hogy sokan magát a Jógát szimplán tornaként hirdetik és reklámozzák, természetesen főként abban a kontextusban, hogy magához a hirdetőhöz kellene járni, hogy megtaláljuk a fiatalság forrását, a szépséget, de akár a karcsúságot is.

Viszont a jóga nem degradálható le egy egyszerű tornára, mert a jóga egy évezredek óta működő életviteli rendszer, amit nem csak heti 2-3 alkalomra ad iránymutatást alkalmanként 1-1.5 órára, hanem abban is segít, hogy miként éljünk életünket egy egészségesebb és tudatosabb módon. 

Ezért nálunk a Bhakti Kutirban a Hatha Jóga elvei úgy sajátíthatóak el, hogy ezt a tudományt a saját kontextusában, a vele kapcsolódó tudományokkal egyetemben tanulmányozzuk. Így mélyebb lesz a rálátásunk a folyamatra és könnyebben is tudunk elmélyülni benne. Ezt kínáljuk mi.

Szóval ez egy olyan Hatha Jóga tanfolyam, ami érinti az Ájurvéda, az ősi indiai természetes gyógymódok tudományát,  ami temérdek plusz információt ad hozzá a Hatha Jóga gyakorlásához.

Február 11-én kezdünk, bővebben itt olvashatsz a tanfolyam helyszínéről és áráról!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A 9 alkalom tematikája itt elolvasható!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Kezdő tradicionális Hatha Jóga tanfolyam, hogy otthon is tudjunk biztonságosan Jógázni… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Október hónap eseménynaplója… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..