Volt egy kicsi megvilágosodásom Guru Purnima napján…

Ne aggódjatok, most nem fogok átmenni ilyen megvilágosodós marketing irányba, és nem foglak zaklatni benneteket spirituális fejlettségemmel, meg olyasmivel, hogy nem tudok kilépni még a gatyámból sem anélkül, hogy meg ne világosodnék, de valami nagyon jóra jöttem rá!

Drága Bátyuskámmal megbeszéltük, hogy az ő emberei jönnek majd Guru Purnima napján és megcsinálják a járdát a ház körül. Szóval izgultam is, meg készültem is, így már fent voltam reggel 5-kor. Mint mindig, millió ezer elmaradásom van az internetes munkám megvalósításában, így előkaptam az egyik ilyet, és miután átolvastam a Bhagavad Gita harmadik fejezetét, meg is írtam hozzá a teljes tartalom jegyzéket.

Majd a szokásos reggeli sztorik jöttek, locsolás, gyermek reggeliztetés, stb. De mindeközben azért elénekelgettem néhány bengáli nótát a guru nagyságáról, és felajánlottam néhány mantrát is. Szóval spirituális hangulatban voltam, és jó volt a nap groove-ja is, de messzemenőleg nem egy ilyen bepörgött ultra spirituális agymosott állapotban. Meg aztán megjött a bátyusom, szóval ment a hülyéskedés is, (erről majd később írni fogok nektek, mert erről is eszembe ötlőt egy nagyon jó dolog), az emberek neki álltak a feladatoknak, mi a bátyuskámmal elmentünk ide-oda, majd aztán elkezdtem fapallókat pácolni, a teraszhoz.

A nagy hajolgatásban és a további felajánlott mantrák hatására arra figyeltem fel, hogy 3 görcs a szibériai fenyő pallóban, pont olyan alakzatban és arányban helyezkednek el, mintha egy Istennő 3 szeme lett volna ábrázolva a fában. Természetesen nekem pont Níla Dévi ugrott be, a Föld Anya spirituális formája így kb. olyan kis mini megvilágosodás élményem volt, mint az arcoknak, akik pl. meglátják Jézust egy pirítós kenyéren.

És ekkor ütött be a megvilágosodás. Ha spirituális dolgokkal foglalkozol, akkor spirituális dolgok fognak történni veled. És pont ezért volt olyan sok jelenés a régi időkben. Mert emberek ezzel foglalkoztak. Kb. mindenhol 1 nyomtatott könyv volt, és az a Biblia volt, és TV, újság, meg internet hiányában, az emberek bizony eljártak a templomba és meghallgatták a papbácsit, még akkor is ha nem voltak olyannyira hívők.

És így igenis megjelent pl. a Szűz Mária Lourdesban, Fatimában vagy Loretóban, mert az emberek ezzel foglalkoztak, és így észre is tudták venni a jeleket.

És a fent leírtak nem azt jelentik, hogy ezek a dolgok nem léteznek, igenis vannak olyan különleges körülmények, amikor bepillanthatunk nagyon-nagyon magasztos dolgokba, még ha csak egy parányi kis időre is. Ez a bejegyzés inkább arról szól, hogy azért IS kell foglalkoznunk spirituális dolgokkal, mert akkor mi magunk is olyan hangulatban tudunk lenni, ahol könnyebben észre vesszük a jeleket, a jelenéseket vagy akár az egyszerű egybeeséseket is, amitől majd jól, megemelkedettnek és megtisztultnak tudjuk érezni magunkat.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Remélem nem volt túl nyálas, vagy túl ezo-bio-spirit.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Blog/Gasztro Blog
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük