Védikus Asztrológia: Nap a Bak jegyében, 2017. Január 14-Február 13…

sarasvatiJanuár 26-án 2 és fél év után a Szaturnusz átlép a Nyilas jegyébe, ami a következő 2 és fél évre valamelyest előállítja a Szaturnusz/Jupiter elképesztő hatásait, hiszen a Nyilas jegy a Jupiter fennhatósága alá tartozik. Nem mellesleg a 2 csillag, amit a Három Király követett egészen Krisztus születési helyéig, a Jupiter és Szaturnusz együttállása volt.

A Védikus írások az taglalják, hogy habár a Jupiter és a Szaturnusz nincsenek jóban egymással, mégis a 2 bolygó hatása valamelyest kiegyensúlyozza egymást. A Jupiter szobatudósi hozzáállását a Szaturnusz praktikusabbá teszi, míg a Szaturnusz nyersebb és hidegebb stílusát a Jupiter kicsit elsimítja.

Spirituális törekvésekhez egy fenomenális 2 és fél évnek nézünk elébe, de a Nyilas materiális területein, mint pl. a jog és a jogállamiság, a vallásos intézmények és pénzügyi cégek alapvető feladatköreiben, érezhető lesz majd a visszaesés.

Január 27-én a Vénusz belép a Halakba, ahol a legerősebb asztrológiai állásába kerül, így a Vénuszhoz kapcsolódó területek szárnyalni fognak. Minden, ami a Vénuszhoz köthető élénkebben, csillogóbban fog hatni ránk. Művészetek, szépérzék, kényelem, luxus mind a Vénuszhoz köthető jelenségek, így ezek erősebben fognak jelentkezni a mindenapjainkban is. Valamint próbáljuk minél jobban kényeztetni a környezetünkben élő hölgyeket is.

A Vénusz retrográd mozgása végett ez a szép trend egészen Május 31-ig fog eltartani.

De visszatérve a Nap Bakbéli tranzitjára, az ősi indiai Hold naptár szerint idén Február 1-re esik a csillagászati tavasz első napja. Az élet visszatér a növényekbe és a fákba, és belénk emberekbe is. Majd 2 nappal később, ez minden évben így van, egy rendkívül fontos nap jön el az indiai kelandáriumban, a Nap Isten napja. Ezen a napon amennyiben megfürdünk természetes vízben, szabad ég alatt, egész évben egészségesek leszünk.

És itt még nincs vége! Miközben a Vénusz a Halak jegyében tartózkodik, a Jupiter pont vele szemben áll a Szűz jegyében. Ez a két bolygó a Védikus kultúrában a fő tanító bolygók, így ez a hónap, sőt az ezt követő 3 holdtölte is, egészen pazar lesz mindennemű tanulmányok elkezdésére, folytatására, újrafelvételére.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük