Védikus Asztrológia: Nap a Bak jegyében, 2017. Január 14-Február 13…

sarasvatiJanuár 26-án 2 és fél év után a Szaturnusz átlép a Nyilas jegyébe, ami a következő 2 és fél évre valamelyest előállítja a Szaturnusz/Jupiter elképesztő hatásait, hiszen a Nyilas jegy a Jupiter fennhatósága alá tartozik. Nem mellesleg a 2 csillag, amit a Három Király követett egészen Krisztus születési helyéig, a Jupiter és Szaturnusz együttállása volt.

A Védikus írások az taglalják, hogy habár a Jupiter és a Szaturnusz nincsenek jóban egymással, mégis a 2 bolygó hatása valamelyest kiegyensúlyozza egymást. A Jupiter szobatudósi hozzáállását a Szaturnusz praktikusabbá teszi, míg a Szaturnusz nyersebb és hidegebb stílusát a Jupiter kicsit elsimítja.

Spirituális törekvésekhez egy fenomenális 2 és fél évnek nézünk elébe, de a Nyilas materiális területein, mint pl. a jog és a jogállamiság, a vallásos intézmények és pénzügyi cégek alapvető feladatköreiben, érezhető lesz majd a visszaesés.

Január 27-én a Vénusz belép a Halakba, ahol a legerősebb asztrológiai állásába kerül, így a Vénuszhoz kapcsolódó területek szárnyalni fognak. Minden, ami a Vénuszhoz köthető élénkebben, csillogóbban fog hatni ránk. Művészetek, szépérzék, kényelem, luxus mind a Vénuszhoz köthető jelenségek, így ezek erősebben fognak jelentkezni a mindenapjainkban is. Valamint próbáljuk minél jobban kényeztetni a környezetünkben élő hölgyeket is.

A Vénusz retrográd mozgása végett ez a szép trend egészen Május 31-ig fog eltartani.

De visszatérve a Nap Bakbéli tranzitjára, az ősi indiai Hold naptár szerint idén Február 1-re esik a csillagászati tavasz első napja. Az élet visszatér a növényekbe és a fákba, és belénk emberekbe is. Majd 2 nappal később, ez minden évben így van, egy rendkívül fontos nap jön el az indiai kelandáriumban, a Nap Isten napja. Ezen a napon amennyiben megfürdünk természetes vízben, szabad ég alatt, egész évben egészségesek leszünk.

És itt még nincs vége! Miközben a Vénusz a Halak jegyében tartózkodik, a Jupiter pont vele szemben áll a Szűz jegyében. Ez a két bolygó a Védikus kultúrában a fő tanító bolygók, így ez a hónap, sőt az ezt követő 3 holdtölte is, egészen pazar lesz mindennemű tanulmányok elkezdésére, folytatására, újrafelvételére.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük