Védikus Asztrológia: Hogyan kezdődik a 2013-as évünk

2013. Január 14-el szinte új élet kezdődik, majd a földön! Először is a Rahu és a Ketu, azaz a Fel és Leszálló Hold csomópontok, egy picit több mint 3 éves támadott pozícióból új jegybe lépnek.  

Már 2009. November eleje óta esésben volt ez a 2 bolygó, ami az Ő esetükben az egész emberiségre hat. Rahu az illúzió, az őrület, a perverzió és a felfokozottság bolygója is, hogy néhány komolyabb erényt felsoroljak, és az asztrológia egyik alapvetése az, hogy egy gyenge bolygó sokkal rosszabb eredményeket hoz, mint egy erős pozícióban álló égitest.  Tehát a fent említett érdemek is eggyel keményebben csapódtak le, mint szoktak, az elmúlt 3 évben.

A Rahu pár bolygója a Ketu is kemény, de míg a Rahu általában felfokozza a helyzeteket, addig a Ketu pedig gátakkal szokta elérni azt, hogy képtelenek legyünk külső dolgok lebonyolítására, és inkább befelé forduljunk.

Ilyen Rahu/Ketus volt és lett például az „Arab Tavasz” is. Harcok voltak, és vannak, de ha egyáltalán lett belőle változás, az inkább csak rontott a helyzeten.

A múltkori Rahu/Ketu esés buli is ilyen volt. Az öböl háború után maradt Szaddam Huszein a vezér Irakban, és a Rahu esésbe lépéskor Kuvaitból 450 ezer palesztint toloncoltak ki egyetlen hét alatt, az ország akkori lakosságának a 30%-át.

De vehetnénk példaként az azt megelőző Rahus balhét is, amikor tízen valahány év háborúskodás után az amerikaiak kitalálták, hogy Karácsonykor indítják el minden idők legdurvább bombázási kampányát Vietnámban, majd 8 hónap után kivonultak, gondolom ez is kellett nagyon a végére.

De bármelyik hasonszőrű Rahu visszatérést idézhetném, mert ezek a korszakok mindig ezzel járnak, haszontalan illúziókergetéssel, vagy felesleges, sehová sem vezető túl pörgéssel. De Január 14-től ennek mér vége! Különben majd visszatérünk erre is kb. 15 év múlva.

A másik fontossága a Január 14-nek, hogy idén ekkor lép át a Nap a Bakba, ekkor kezdi meg az északi pályáját. Spirituálisan ez a legprominensebb energetikai nap az évben az indiai kultúrában, a Makara Szankranti. 10 milliószoros nap ez, tehát bármit teszünk jót vagy rosszat, az visszajön dögivel.

Ekkorra fog felállni az, hogy a Nap és a Mars együttáll majd a Bakban, a Vénusz és a Merkúr meg együtt a Nyilasban, de csak két napra. Használjuk ki jól, a Nap/Mars együtt hihetetlen erőt képes adni, a Vénusz/Merkúr meg segíti a kommunikációt, nagyon komoly, nagyon kényes dolgokat is ét tudunk majd beszélni, és nagyon nehéz beidegződéseket is meg tudunk majd változtatni.

(Itt olvashatsz a Nap/Mars és a Vénusz/Merkúr együttállásról is picit bővebben…)

Január 26-án a Mars tovább megy a Vízöntőbe és elő áll a Nap/Merkúr együttállás, ami megint csak a kommunikációt és az együttműködést erősíti fel, és aztán 28-tól a Vénusz is becsatlakozok hozzájuk, tovább erősítve a beszélgetős, tárgyalós időszakot, és ez tart majd egészen Február 2-ig.

De nem is árt a sok beszélgetősdi, mert azáltal, hogy a Rahu tovább ment Január 14-én a Mérlegbe, a következő másfél évre lesz egy Szaturnusz/Rahu együttállásunk. Kemény lesz, ráadásul mindez pont a Mérlegben, a természetes zodiákus 7. házában lesz, ami a partneri viszonyok területe, ezért vigyázzunk azokra, akikkel bármely módon együtt szeretnénk működni hosszútávon.  

Ez e hónap asztro előrejelzése. Január 24-ig még itt leszek az országban, de addig még majd írok a februári bolygóállásokról.

Márciusban indulni fog egy 8 alkalmas Ájurvéda tanfolyam, ami az alapokig, és az otthoni használatig bemutatja majd a klasszikus, tradicionális védikus gyógyászatot. Azt tervezem, hogy ezen túl ez a kurzus majd lemegy minden évben háromszor.  Így népszerűsítve az Ájurvédát, és így ha valaki ki hagy 1-2 alkalmat, akkor belátható időben pótolni tudja majd a kimaradt anyagot. Szerintettek jó ez így?

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Védikus Asztrológia: Hogyan kezdődik a 2013-as évünk

  1. Molnár Andi szerint:

    Érdekel a tanfolyam menete. Én már tanultam ayurvédát és szeretném tudni, hogy mennyire nagyon alapok, vagy lesz benne olyan, ami haladóbb és én is tudnék rá menni esetleg. 🙂
    előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük