Védikus Asztrológia Előrejelzés: 2013. Március

Érdekes napokat láttunk mostanság, mert Február 12 óta a Nap, a Vénusz, és a Merkúr valamint Március 10 és 11-re még a Hold is a Vízöntőben áll. A Vízöntő az újításokkal, felfedezésekkel, meglepő és a rendhagyó dolgokkal kapcsolódik, lásd lemondott a pápa, ami nem történt meg vagy 500 éve, és több ezer házat rongált meg Oroszországban egy meteor, ami miatt Földünk tudósai majd újítani fognak valamit, hogy a világunk ne legyen ennyire sebezhető. Mondjuk, az sem volt kis meglepetés, hogy Februárban, Iránban a birkózó VB-én amerikai és iráni sportolok együtt ünnepeltek a díjkiosztón, nekem már az is hűha, volt, hogy az amerikaiak elmentek a versenyre.

De Március 14-re ez a bolygóállás szétszóródik. A Nap áthalad a Halakba, a Mars mellé és így újra indulnak a férfias játékok. Már sokat írtam arról, hogy a Nap/Mars együttállás sok tűzzel, és diktatórikus hangulatokkal jár kéz a kézben, de azoknál is ott van, akik képesek magukat megcsinálni, segítség nélkül feljutni a csúcsra.

Szóval vigyázzunk a kirohanásokkal, és próbáljuk ezt az extra energiát hasznosan alkalmazni!

Ez az erős bolygóállás még több tüzet fog szítani arra a bolygóállásra, ami a Mérlegben van, a Rahu/Szaturnuszra, ami hihetetlenül megnehezít minden együttműködést, minden partneri viszonylatban.

Március 17-ig talán még könnyebb lesz kezelni a helyzetet, mert a Vénusz/Merkúr együttállás a Vízöntőben elősegíti a kommunikációt, de utána a Vénusz is beáll a Nap és a Mars mellé.

A Vénusz egy érzelmi bolygó, és mivel gyengíti a Nap erejét, arra is ösztönözheti a Nap/Mars bolygóállást, hogy a 2 tüzes bolygó heves reakciói még jobban felfokozódjanak érzelmi töltetek miatt. Szóval ne Március 17 után próbálkozzunk kapcsolataink rendezésére, vagy érzelmi sérelmeink feldolgozására.

Ugyanakkor, ahogy a Vénusz a Halakba ér, feláll a Vénusz és a Jupiter között egy házcserés bolygóállás, mert a Jupiter a Bikában van, a Vénusz helyén, míg a Halak meg a Jupiter háza.

Ez fokozza majd bennünk az érzetet, hogy családi dolgokban az igazságot keressük, de légyszi ne! Főként veszteségekkel, külfölddel és a családtól leszakadt tagokkal érzünk majd igény a tárgyalásra, de ne kockáztassunk! Jobb a békesség!

Ezen túl a Vénusz/Mars együttállás fokozza a kreativitásunkat és a bennünk rejlő szexualitást is, ráadásul a Vénusz a Halakban a lehető legerősebb pozícióban áll, szóval csak kreatívan. Hát meg amúgy is jön a tavasz, ilyenkor Ámor nyilai jobban be találnak.

A fent említett bolygó mozgásokon nagyjából minden marad, ahogyan volt. A Jupiter a Bikában áll, ami fokozza az ínyencségünket és a főzés valamint az étkezés örömeit (lásd a sok gasztro blogot, a felívelő borászat meg egyebek, ami most még a nagy interneten is vezető trend), meg hajlamosít arra is, hogy spirituális dolgokról fecsegjünk, vagy béna dolgokhoz próbáljunk magasztos elveket köríteni.

A Rahu/Szaturnusz marad együtt a Mérlegben, ami a házasságoktól az üzleti kapcsolatokig, minden együttműködést zavar, és marad a Ketu is a Kosban.

Ketu a Kosban előtérbe helyezi a természetes gyógymódokat és a sajátos megoldásokat a gyógyászat terén! Szóval idén is lesz majd a mindent gyógyító közös Pancsakarma, csak várunk, hogy egy picit melegebb legyen, mert ezt csak melegben illik elvégezni!

Április elején a Nap/Mars/Vénusz szinte fokra pontosan együttállásban lesznek a Halakban, és szép lassan mindegyikűk át is halad majd a Kosba, akkor majd újra jelentkezem. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to Védikus Asztrológia Előrejelzés: 2013. Március

 1. Balogh Barbara szerint:

  Szia Ádám!

  Régóta érdekel az asztrológia és figyelemmel kísérem a bolygóállásokat, a csillagjegyek tulajdonságait. Tisztában vagyok a bolygók jelentésével és azzal is hogy milyen hatásai vannak! Viszont azt szeretném megkérdezni tőled hogy mit jelent (pl.Nap áthalad a halakba; Jupiter a Bikában van, a Vénusz helyén, míg a Halak meg a Jupiter háza) értem én hogy a napnak milyen hatásai vannak, de hogy kell érteni hogy a halakba? és mit jelent az hogy a halak a jupiter háza? mit jelent az ha egy bolygó egy csillag jegyben áll, áthalad vagy éppen együtt hat?
  előre is köszönöm

  • Goredas Goredas szerint:

   Hűha, a védikus asztroban a Föld van az univerzum közepén és a nap is kürölötte halad. Persze mi tudjuk, hogy ez nem így van, de ahogyan sokszor a vonatról is úgy tűnik, hogy a peron indult el, és nem mi a vonaton, percepció szempontjából kb. mindegy. De ahogyan a föld megy körbe, mindig azt látjuk, hogy a nap más jegyben van, és így a földről nekünk úgy néz ki, mintha a nap haladna. Szóval a védikus asztroban a nap a halakaban azt jelenti, hogy a föld kb. március 15től április 15ig abban a pozícióban van, ahonnan nekünk úgy tűnik, hogy a nap a halakban van. a halak azért a jupiter háza, mert a védikus asztroban minden jegy valamelyik bolygóhoz tartozik. a csillagjegyek, meg úgy alakultak ki a védikus asztroban, hogy mivel ők már több mint 5000 éve vizsgálják az eget, akkor még nem tudták szabad szemmel a nap mozgását követni, mert nem tudhatták felosztani az eget 365re, inkább a hold mozgását figyelték meg, és, hogy ez rendszerbe legyen szedve, kijelöltek 27 csillagképet, ami lefedi a teljes zodiákust és így követhetővé vált a hold mozgása. ok? om tat sat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük