Védikus Asztrológia Előrejelzés: 2013. Március

Érdekes napokat láttunk mostanság, mert Február 12 óta a Nap, a Vénusz, és a Merkúr valamint Március 10 és 11-re még a Hold is a Vízöntőben áll. A Vízöntő az újításokkal, felfedezésekkel, meglepő és a rendhagyó dolgokkal kapcsolódik, lásd lemondott a pápa, ami nem történt meg vagy 500 éve, és több ezer házat rongált meg Oroszországban egy meteor, ami miatt Földünk tudósai majd újítani fognak valamit, hogy a világunk ne legyen ennyire sebezhető. Mondjuk, az sem volt kis meglepetés, hogy Februárban, Iránban a birkózó VB-én amerikai és iráni sportolok együtt ünnepeltek a díjkiosztón, nekem már az is hűha, volt, hogy az amerikaiak elmentek a versenyre.

De Március 14-re ez a bolygóállás szétszóródik. A Nap áthalad a Halakba, a Mars mellé és így újra indulnak a férfias játékok. Már sokat írtam arról, hogy a Nap/Mars együttállás sok tűzzel, és diktatórikus hangulatokkal jár kéz a kézben, de azoknál is ott van, akik képesek magukat megcsinálni, segítség nélkül feljutni a csúcsra.

Szóval vigyázzunk a kirohanásokkal, és próbáljuk ezt az extra energiát hasznosan alkalmazni!

Ez az erős bolygóállás még több tüzet fog szítani arra a bolygóállásra, ami a Mérlegben van, a Rahu/Szaturnuszra, ami hihetetlenül megnehezít minden együttműködést, minden partneri viszonylatban.

Március 17-ig talán még könnyebb lesz kezelni a helyzetet, mert a Vénusz/Merkúr együttállás a Vízöntőben elősegíti a kommunikációt, de utána a Vénusz is beáll a Nap és a Mars mellé.

A Vénusz egy érzelmi bolygó, és mivel gyengíti a Nap erejét, arra is ösztönözheti a Nap/Mars bolygóállást, hogy a 2 tüzes bolygó heves reakciói még jobban felfokozódjanak érzelmi töltetek miatt. Szóval ne Március 17 után próbálkozzunk kapcsolataink rendezésére, vagy érzelmi sérelmeink feldolgozására.

Ugyanakkor, ahogy a Vénusz a Halakba ér, feláll a Vénusz és a Jupiter között egy házcserés bolygóállás, mert a Jupiter a Bikában van, a Vénusz helyén, míg a Halak meg a Jupiter háza.

Ez fokozza majd bennünk az érzetet, hogy családi dolgokban az igazságot keressük, de légyszi ne! Főként veszteségekkel, külfölddel és a családtól leszakadt tagokkal érzünk majd igény a tárgyalásra, de ne kockáztassunk! Jobb a békesség!

Ezen túl a Vénusz/Mars együttállás fokozza a kreativitásunkat és a bennünk rejlő szexualitást is, ráadásul a Vénusz a Halakban a lehető legerősebb pozícióban áll, szóval csak kreatívan. Hát meg amúgy is jön a tavasz, ilyenkor Ámor nyilai jobban be találnak.

A fent említett bolygó mozgásokon nagyjából minden marad, ahogyan volt. A Jupiter a Bikában áll, ami fokozza az ínyencségünket és a főzés valamint az étkezés örömeit (lásd a sok gasztro blogot, a felívelő borászat meg egyebek, ami most még a nagy interneten is vezető trend), meg hajlamosít arra is, hogy spirituális dolgokról fecsegjünk, vagy béna dolgokhoz próbáljunk magasztos elveket köríteni.

A Rahu/Szaturnusz marad együtt a Mérlegben, ami a házasságoktól az üzleti kapcsolatokig, minden együttműködést zavar, és marad a Ketu is a Kosban.

Ketu a Kosban előtérbe helyezi a természetes gyógymódokat és a sajátos megoldásokat a gyógyászat terén! Szóval idén is lesz majd a mindent gyógyító közös Pancsakarma, csak várunk, hogy egy picit melegebb legyen, mert ezt csak melegben illik elvégezni!

Április elején a Nap/Mars/Vénusz szinte fokra pontosan együttállásban lesznek a Halakban, és szép lassan mindegyikűk át is halad majd a Kosba, akkor majd újra jelentkezem. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

2 Responses to Védikus Asztrológia Előrejelzés: 2013. Március

 1. Balogh Barbara szerint:

  Szia Ádám!

  Régóta érdekel az asztrológia és figyelemmel kísérem a bolygóállásokat, a csillagjegyek tulajdonságait. Tisztában vagyok a bolygók jelentésével és azzal is hogy milyen hatásai vannak! Viszont azt szeretném megkérdezni tőled hogy mit jelent (pl.Nap áthalad a halakba; Jupiter a Bikában van, a Vénusz helyén, míg a Halak meg a Jupiter háza) értem én hogy a napnak milyen hatásai vannak, de hogy kell érteni hogy a halakba? és mit jelent az hogy a halak a jupiter háza? mit jelent az ha egy bolygó egy csillag jegyben áll, áthalad vagy éppen együtt hat?
  előre is köszönöm

  • Goredas Goredas szerint:

   Hűha, a védikus asztroban a Föld van az univerzum közepén és a nap is kürölötte halad. Persze mi tudjuk, hogy ez nem így van, de ahogyan sokszor a vonatról is úgy tűnik, hogy a peron indult el, és nem mi a vonaton, percepció szempontjából kb. mindegy. De ahogyan a föld megy körbe, mindig azt látjuk, hogy a nap más jegyben van, és így a földről nekünk úgy néz ki, mintha a nap haladna. Szóval a védikus asztroban a nap a halakaban azt jelenti, hogy a föld kb. március 15től április 15ig abban a pozícióban van, ahonnan nekünk úgy tűnik, hogy a nap a halakban van. a halak azért a jupiter háza, mert a védikus asztroban minden jegy valamelyik bolygóhoz tartozik. a csillagjegyek, meg úgy alakultak ki a védikus asztroban, hogy mivel ők már több mint 5000 éve vizsgálják az eget, akkor még nem tudták szabad szemmel a nap mozgását követni, mert nem tudhatták felosztani az eget 365re, inkább a hold mozgását figyelték meg, és, hogy ez rendszerbe legyen szedve, kijelöltek 27 csillagképet, ami lefedi a teljes zodiákust és így követhetővé vált a hold mozgása. ok? om tat sat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük