Túl toltuk Béláim! Első rész, a vér Vegán őrület!

Képzeljétek el Amerikában majd egy tucat Vegán élelmiszer előállító cég kereste meg azzal, az ottani fogyasztóvédelmet, hogy ők nem akarnak a méltán híres Vegán logó alatt kereskedni a produktumaikkal.

Mert, hogy tök gáz az a fajta érzelmi zsarolás, háborúskodás és terrorizálás, amit elég sok Vegán fórumon nyomnak. Szóval ők egy új brand nevet szeretnének bevinni a köztudatba, és azalatt tovább működni, ami a Plant Based lenne, azaz a Növény Alapú!

És ez annyira ránk nyugatiakra vall!

Mármint, hogy valaki ilyen vér-gáz materialista és törtet-könyököl, pusztít és rombol. Mindent leszar és szennyezz maga körül, majd hirtelen Vegán lesz és ugyanazzal a mentalitással folytatja az életét. Sőt, akár rosszabb tudatban tolja tovább a marketinget, hiszen most már egy erkölcsi előnyt is élvez másokkal szemben, vagy legalább is ő így gondolja és az ilyen emberben nulla fejlődés, nulla változás megy végbe. Csak most valami trendibbet advokál!

Majd szép lassan egyre csak magasabb piedesztálról, nyomja a tutit. Mert most már a tinder-jóga szőnyegem is bio ahimsza kaucsuk gumiból van, aminek negatív a karbon lábnyoma, mert miközben a bolíviai esőerdőben, egy 16 éves szűz kislány szüretelte és szőtte a szőnyegem, lábbal egy kis trafót is meghajtott, ami vak, cukor beteg, kölyök, de már vemhes spániel kutyusok menhelyének éjszakai fényét biztosította. Természetesen mindezt fair trade alapon. 

Ez az egész téle-nyáron epret eszem, gmo mentes quinoával, és a zöld turmixom minden esetben tartalmaz perui kovaföldet, csak egy új formája a fogyasztói társadalom manipulációjának. És még ehhez jön az agresszív Vegán térítés!

A Védák hadászati része azt mondja, hogy soha semmit nem lehet tartósan fenn tartani fenyegetéssel, érzelmi terrorizálással, sőt inkább az ellentétét fogjuk elérni. Hiszen ha még eleinte meg is ijed, vagy rosszul is érzi magát az érzelmi fenyítéstől az alany, egy idő után immúnissá válik az ember, sőt egy idő után mindez ellenéreztet is kelt, és a végén az ember már csak azért is ellene megy a fenyegetésnek. Lásd azt az anti-Vegán aktivistát, aki kiment egy Vegán fesztiválra, hogy ott egyen meg egy bazi nagy darab nyers húst tüntetőlegesen. (Nem is tudtam, hogy vannak anti-Vegán aktivisták!)

Ilyen a mai világ! És tévedés ne essék a Vegánoknak van igaza! A húsipar egyedül és egymaga megöl minket, pontosabban még nem minket, de a gyerekeinket és az unokáinkat igen. Hiszen az is egy baromi nagy tévedés, hogy mi pusztítjuk a Földet. Mert nem! Mi magunkat nyírjuk ki! (Hú ez a bekezdés kicsit Vegán hangvételű lett!)

A Föld köszöni jól volt előttünk emberek előtt is, és egy idő után jól lesz, utánunk is! Mi nem tudjuk megölni a Földet, ahhoz túl kicsik vagyunk, bénák és primitívek. Mi magunkat öljük meg. És miután kinyírtuk egymást és magunkat, higgyétek el majd sokkal jobb lesz és még a természet rendje is helyreáll!

Tehát ha nem akarunk nagyon hamarosan kihalni, változtatnunk kell a nyugati kizsákmányolós rendszereinken, de figyelembe kellene venni azt a Védikus passzust is, hogy “az igaz beszédet, szépen is kell tálalni!” Szóval szerintem az egy kicsit túlzás, amikor egy barátomat majdnem meghurcoltak egy vegán oldalon, egy süti receptért, mert volt benne méz, ami rovar nyál! 

Persze nekem is meg van a véleményem arról, hogy hogyan kellene mindezt másképp csinálni, de azt majd legközelebb írom le nektek, mert már kezdek túl hosszú lenni és papolós.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Ne feledjétek, a Jó Isten azért teremtette meg a vegánokat, hogy valaki tudja cseszegetni a vegetáriánusokat is!

Uui: A fenti mondat csak vicc volt. Valamint, természetesen nem akartam megsérteni senkit sem. Emberekkel nincs bajom, de bizonyos viselkedés mintákat, és bizonyos ipari eljárásokat nem tudok szó nélkül hagyni! Hiszen mindenki szabadság érzete addig tart, ameddig az nem sérti mások szabadság érzetét!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Blog/Gasztro Blog | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük