Dattatréja 12. guruja, a méhecske…

Dattatréja a méheket figyelve a következőket fedezte fel:

  • A méhecske virágról virágra szállva nemcsak elvesz, hanem ad is. Beporoz, úgymond lehetővé teszi a termést. (A legújabb kutatások az összes ember által termelt növény egy harmadát a méhek porozzák be, tehát ők teszik lehetővé a termést.)
  • A méhecske csak annyit vesz el, amennyire szüksége van.
  • A méhecskék az összegyűjtött virágporból és nektárból mézet készítenek. Amit könnyebben tudnak feldolgozni lárvái, akiket a mézzel telített sejtekbe helyeznek el.

Ekkor állt össze Dattatréja fejében a lemondott tanítók és mesterek, valamint a jóga folyamatát tanítók életvitelének egy fontos része: 

  • A tanító ha el is fogad segítséget, adósa nem marad senkinek. Az anyagi segítséget tanítással, spirituális tudás átadásával hálálja meg.
  • Annyit fogad el, amennyire szüksége van és nem halmozz fel feleslegesen dolgokat.
  • Ha úgy dönt, hogy méhecske életet él, akkor virágról virágra száll. Tehát több fronton tesz a megélhetéséért, vagy több ember segítségével tartja fenn magát, hogy ne csak néhány embert vagy forrást terheljen. Inkább sokaktól gyűjt keveset, és nem nem kevesektől sokat.
  • Az általa begyűjtött tapasztalásokat feldolgozza, és átformálja, majd a már könnyebben feldolgozható információkat átadja a “petéinek”, hogy ők ebből tanulhassanak és fejlődhessenek.
  • Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .