Dattatréja 12. guruja, a méhecske…

Dattatréja a méheket figyelve a következőket fedezte fel:

  • A méhecske virágról virágra szállva nemcsak elvesz, hanem ad is. Beporoz, úgymond lehetővé teszi a termést. (A legújabb kutatások az összes ember által termelt növény egy harmadát a méhek porozzák be, tehát ők teszik lehetővé a termést.)
  • A méhecske csak annyit vesz el, amennyire szüksége van.
  • A méhecskék az összegyűjtött virágporból és nektárból mézet készítenek. Amit könnyebben tudnak feldolgozni lárvái, akiket a mézzel telített sejtekbe helyeznek el.

Ekkor állt össze Dattatréja fejében a lemondott tanítók és mesterek, valamint a jóga folyamatát tanítók életvitelének egy fontos része: 

  • A tanító ha el is fogad segítséget, adósa nem marad senkinek. Az anyagi segítséget tanítással, spirituális tudás átadásával hálálja meg.
  • Annyit fogad el, amennyire szüksége van és nem halmozz fel feleslegesen dolgokat.
  • Ha úgy dönt, hogy méhecske életet él, akkor virágról virágra száll. Tehát több fronton tesz a megélhetéséért, vagy több ember segítségével tartja fenn magát, hogy ne csak néhány embert vagy forrást terheljen. Inkább sokaktól gyűjt keveset, és nem nem kevesektől sokat.
  • Az általa begyűjtött tapasztalásokat feldolgozza, és átformálja, majd a már könnyebben feldolgozható információkat átadja a “petéinek”, hogy ők ebből tanulhassanak és fejlődhessenek.
  • Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük