Dattatréja 12. guruja, a méhecske…

Dattatréja a méheket figyelve a következőket fedezte fel:

  • A méhecske virágról virágra szállva nemcsak elvesz, hanem ad is. Beporoz, úgymond lehetővé teszi a termést. (A legújabb kutatások az összes ember által termelt növény egy harmadát a méhek porozzák be, tehát ők teszik lehetővé a termést.)
  • A méhecske csak annyit vesz el, amennyire szüksége van.
  • A méhecskék az összegyűjtött virágporból és nektárból mézet készítenek. Amit könnyebben tudnak feldolgozni lárvái, akiket a mézzel telített sejtekbe helyeznek el.

Ekkor állt össze Dattatréja fejében a lemondott tanítók és mesterek, valamint a jóga folyamatát tanítók életvitelének egy fontos része: 

  • A tanító ha el is fogad segítséget, adósa nem marad senkinek. Az anyagi segítséget tanítással, spirituális tudás átadásával hálálja meg.
  • Annyit fogad el, amennyire szüksége van és nem halmozz fel feleslegesen dolgokat.
  • Ha úgy dönt, hogy méhecske életet él, akkor virágról virágra száll. Tehát több fronton tesz a megélhetéséért, vagy több ember segítségével tartja fenn magát, hogy ne csak néhány embert vagy forrást terheljen. Inkább sokaktól gyűjt keveset, és nem nem kevesektől sokat.
  • Az általa begyűjtött tapasztalásokat feldolgozza, és átformálja, majd a már könnyebben feldolgozható információkat átadja a “petéinek”, hogy ők ebből tanulhassanak és fejlődhessenek.
  • Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük