Triphala tavasszal…

Pár hete érkezett be hozzám ez a visszajelzés, így gondoltam megosztom veletek.

3phala

Egy kedves páciensem elkezdett a tavaszi méregtelenítés jegyében triphalát szedni. Ő egy ilyen öntudatos, egészség mániás tündér, és így érdekesnek találta, hogy némi dinnyemag is távozott belőle, összependeredett paradicsom héjak társaságában is.

Mivel ő egészségtudatos, és igyekszik az évszakok szerint táplálkozni, pontosan tudta, hogy dinnyét augusztus, paradicsomot pedig szeptember óta nem fogyasztott. Valamint a tél folyamán 2 alkalommal sikerült benyelnie egy kis hasmenős vírust, így a lehetőség meg lett volna egy teljes kitisztulásra, de mégis a triphala hozta meg ezt, jó pár hónappal később. Szerintem ez így elég érdekes.

Persze magyarázható a jelenség, hiszen a triphala a beleink intenzívebb össze húzodásainak gerjesztésével méregtelenít, nem pedig meghajtással. Szóval a lerakódásokat is, és a nem oda való cuccokat is teljesen kitudja mozgatni belőlünk. 

Sőt megszünteti a bélfali divertikulumokat, a bélfali kiboltosulásokat is és visszajelzésként már azt is halottam, hogy bélpolipoktól is megszabadítja az embert.

Szóval a Triphala kiváló, sőt még annál is jobb. Főként tavasszal.

Itt bővebben is tudtok róla olvasni és meg is tudjátok rendelni a cuccot!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Valamint Május 12-én kezdünk a teljes Pancsakarmával!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Triphala tavasszal…

  1. Turányi Gabi szerint:

    Szép Napot!
    Neem és Triphala együttes szedése javallott?
    Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .