Triphala tavasszal…

Pár hete érkezett be hozzám ez a visszajelzés, így gondoltam megosztom veletek.

3phala

Egy kedves páciensem elkezdett a tavaszi méregtelenítés jegyében triphalát szedni. Ő egy ilyen öntudatos, egészség mániás tündér, és így érdekesnek találta, hogy némi dinnyemag is távozott belőle, összependeredett paradicsom héjak társaságában is.

Mivel ő egészségtudatos, és igyekszik az évszakok szerint táplálkozni, pontosan tudta, hogy dinnyét augusztus, paradicsomot pedig szeptember óta nem fogyasztott. Valamint a tél folyamán 2 alkalommal sikerült benyelnie egy kis hasmenős vírust, így a lehetőség meg lett volna egy teljes kitisztulásra, de mégis a triphala hozta meg ezt, jó pár hónappal később. Szerintem ez így elég érdekes.

Persze magyarázható a jelenség, hiszen a triphala a beleink intenzívebb össze húzodásainak gerjesztésével méregtelenít, nem pedig meghajtással. Szóval a lerakódásokat is, és a nem oda való cuccokat is teljesen kitudja mozgatni belőlünk. 

Sőt megszünteti a bélfali divertikulumokat, a bélfali kiboltosulásokat is és visszajelzésként már azt is halottam, hogy bélpolipoktól is megszabadítja az embert.

Szóval a Triphala kiváló, sőt még annál is jobb. Főként tavasszal.

Itt bővebben is tudtok róla olvasni és meg is tudjátok rendelni a cuccot!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Valamint Május 12-én kezdünk a teljes Pancsakarmával!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Triphala tavasszal…

  1. Turányi Gabi szerint:

    Szép Napot!
    Neem és Triphala együttes szedése javallott?
    Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük