Talizmánkészítés, avagy a Yantra készítés Tantrája…

yantrasriA talizmánkészítés, egy igen kedves mágikus szokás, hiszen a célja az, hogy valami jót, valami pozitívet alkossunk valamilyen jó szándékú céllal.

Itt gyorsan letisztáznám, hogy a távol keleti kultúrákban 2 féle talizmánt készítenek. Az egyik a picit távolabb keleti kultúrkörből származik és „Fu” néven ismert. Ennek a pozitív mágiának az a metodikája, hogy a készítő saját erejét és jó szándékát is bele helyezi a talizmánba, és így anélkül, hogy az ember nagyon hamar leépüljön, nem lehet sok Fu-t készíteni.

A másik verzió, a tradicionális indiai verzió azon alapszik, hogy több ezer éves tapasztalatokat használunk fel a talizmán elkészítéséhez. Ezzel viszont nem terheljük magunkat, még akkor sem, ha több száz talizmánt is készítünk el rendszeresen.

Maga a talizmán mágikus ábrája lehet képszerű, vagy geometriai rajz, de vannak numerikus yantrák is, stb., stb. A lényege az, hogy léteznek olyan yantrák, amelyek sok-sok ezer éve cirkulálnak az emberi társadalmak köztudatában, és mint szoktam volt mondani az Ájurvédával kapcsolatosan, „ha, valami több ezer éven keresztül képes fenn maradni, akkor az bizonyára, hogy működik, mint rendszer”.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ha még új néhány kifejezés az írásban, itt bővebben is olvashattok a mantra, yantra, tantra szavakról…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük