Talizmánkészítés, avagy a Yantra készítés Tantrája…

yantrasriA talizmánkészítés, egy igen kedves mágikus szokás, hiszen a célja az, hogy valami jót, valami pozitívet alkossunk valamilyen jó szándékú céllal.

Itt gyorsan letisztáznám, hogy a távol keleti kultúrákban 2 féle talizmánt készítenek. Az egyik a picit távolabb keleti kultúrkörből származik és „Fu” néven ismert. Ennek a pozitív mágiának az a metodikája, hogy a készítő saját erejét és jó szándékát is bele helyezi a talizmánba, és így anélkül, hogy az ember nagyon hamar leépüljön, nem lehet sok Fu-t készíteni.

A másik verzió, a tradicionális indiai verzió azon alapszik, hogy több ezer éves tapasztalatokat használunk fel a talizmán elkészítéséhez. Ezzel viszont nem terheljük magunkat, még akkor sem, ha több száz talizmánt is készítünk el rendszeresen.

Maga a talizmán mágikus ábrája lehet képszerű, vagy geometriai rajz, de vannak numerikus yantrák is, stb., stb. A lényege az, hogy léteznek olyan yantrák, amelyek sok-sok ezer éve cirkulálnak az emberi társadalmak köztudatában, és mint szoktam volt mondani az Ájurvédával kapcsolatosan, „ha, valami több ezer éven keresztül képes fenn maradni, akkor az bizonyára, hogy működik, mint rendszer”.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ha még új néhány kifejezés az írásban, itt bővebben is olvashattok a mantra, yantra, tantra szavakról…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .