Hasznos Múdrák a Jóga óráról…

A köröm dörzsikélős múdra neve: PRASZANNA Múdra és a hatása, mint mondottam a savasodás okozta haj károsodás negálása: azaz, őszülés, hajhullás, hajgyengülés mind nullázódik.

Az ujjak tövének nyomkodós múdráját PARIVATAN-nak hívják. Hatásai: főként nyugtató, szedáló.  Beállítja a magas, vagy felfelé ingadozó vérnyomást és kiváló álmatlanság ellen is. A lényeg az, amit az órán csináltunk: 27-27 alkalommal kell végig nyomkodni a kezeinket.

Utoljára, de nem utolsó sorban a Ganésha Múdránál nem muszáj a kezek széthúzását csinálni, elég a múdrát laza kezekkel kitartani az akadályok elhárítása végett.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük