Hasznos Múdrák a Jóga óráról…

A köröm dörzsikélős múdra neve: PRASZANNA Múdra és a hatása, mint mondottam a savasodás okozta haj károsodás negálása: azaz, őszülés, hajhullás, hajgyengülés mind nullázódik.

Az ujjak tövének nyomkodós múdráját PARIVATAN-nak hívják. Hatásai: főként nyugtató, szedáló.  Beállítja a magas, vagy felfelé ingadozó vérnyomást és kiváló álmatlanság ellen is. A lényeg az, amit az órán csináltunk: 27-27 alkalommal kell végig nyomkodni a kezeinket.

Utoljára, de nem utolsó sorban a Ganésha Múdránál nem muszáj a kezek széthúzását csinálni, elég a múdrát laza kezekkel kitartani az akadályok elhárítása végett.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük