Siva Ratri, azaz Siva éjszakája: az év egyik legkülönlegesebb estéje a spiritualitás és miszticizmus szempontjából… és idén nagyon különleges lesz…

Siva éjszakája az év egyik legmisztikusabb napja, és ilyenkor rendkívül könnyű Siva elégedettségére tenni, és így elnyerni az Ő áldását! Ha ehhez hozzászámoljuk azt, hogy Siva a materiális teremtés legnagyobb Istensége (lásd Siva egyik neve Mahadéva, a Nagy Istenség), akkor elképzelhetjük, hogy mi mindenben kérhetjük az ő áldását! 

Természetesen, a spiritualisták ideális esetben nem materiális vágyaik mentén próbálják Siva áldásait elnyerni, hanem mély spirituális gondolatok mentén teszik meg felajánlásaikat! És ebből is akad bőven, hiszen Siva amellett, hogy a férfi princípium megjelenítője ebben a világban a misztikus gyakorlatok, a különféle jóga folyamatok, a védikus asztrológia, és még a szent helyek védelmezésének istensége is!

Szóval ezen a napon akár több területen is kérhetjük Siva áldását!

Sőt technikailag a Siva Ratri, mint jelenség havonta előáll, de éves szinten ezekből az éjszakákból a Február/Március-ban megtörténő a legáldásosabb!

Ennek a megértéséhez egy picit bele kell menjünk a Védikus asztrológia alapjaiba, hogy átlássuk azt, hogy miként alakul ki maga a Siva Ratri, ami egy picit a szakmázás határait súrolja, de megéri elolvasni!

Sok ezer évvel ezelőtt, amikor Indiában elkezdték az asztrológia hatásait figyelembe venni, vagy megfigyelni, ki, hogy szereti, akkor ezt még többnyire eszközök nélkül, vagy igen egyszerű szerkezetekkel tették meg.

Így szinte magától értetődő volt az, hogy inkább a Hold mozgását vették alapul és nem a Napét.

A Hold 29 nap alatt teljesen megkerüli a földet, és még a Föld mozgásához képest is vissza ér arra a helyre, ahonnan elindult a 29 nappal korábban! Emellett még egy csomó minden más is alakul a Hold mozgásától, mint pl. az ár-apály jelenség, így könnyebb volt az idő beosztását ehhez a Holdhoz igazítani, mint ahhoz, hogy a Nap 365 naponta látható ugyanott az égen.

Szóval Indiában elsőként a Hold naptárat használták, és ahhoz képest figyelték meg az idő múlását.

És mivel általában 14-15 nap telik el a Telihold és az Újhold között, így az a felosztás került beiktatásra, hogy 15 Hold napot számítunk a Holdtöltékre. Teliholdtól Újholdig, és Újholdtól Teliholdig is! Tradicionálisan Siva estje, minden hónapban van, a növekvő Hold ciklus a 14. estéjén van, tehát 1 nappal Újhold előtt.

Szóval a Siva Ratri hatásai minden hónapban megtudjuk élni, de ezekből évente 1 alkalommal a Siva Ratri még áldásosabb hatással bír ránk nézve. Így technikailag ezt a Siva Ratrit, Maha Siva Ratrinak hívják, Nagy Siva Ratrinak! Ez minden évben Február/Márciusban történik meg!

Idén, 2022-ben a Maha Siva Ratri Március 1.-én lesz! 

Érthető volt ez így?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: A Sivaratri spirituális eredetéről itt tudtok olvasni!

UUI: Ide kattintva megtaláljátok a Bhakti Kutir Sivával kapcsolatos oldalát, ahol egy komolyabb mennyiségű infót találtok meg Sivával kapcsolatban!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Siva Ratri, azaz Siva éjszakája: az év egyik legkülönlegesebb estéje a spiritualitás és miszticizmus szempontjából… és idén nagyon különleges lesz…

  1. Visszajelzés: Havi asztrológiai előrejelzés: Nap a Vízöntőben: 2022. február 12-március 14… | Bhakti Kutir

  2. Goldene lotus szerint:

    Igen, abszolút érthető. Köszike Babu 🙏😇💞

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük