Shiatsu otthoni használatra…

shiatsu taoElég sokan írtak, hogy ajánlom-e a kurzus elvégzését, ha ők jelenleg nem kezelőként dolgoznak, de még tervezni sem terveznek ilyet. De ha terveznének is, akkor is még jó pár év lenne a kezdetig.

Én azt mondanám, hogy igen, mert ezzel a rendszerrel fantasztikus karban tudjátok tartani a családtagjaitokat és barátaitokat, csak vigyázzatok, mert ha ügyesek lesztek, és azok lesztek, terjedni fog az ige és akkor úgy is el fognak havazni benneteket a kezelésre váró emberek garmadái.

Amúgy is az ősi Japán sztenderdek szerint ahhoz, hogy mestere légy egy mozdulatnak, azt legalább 2000, igen kettő ezer alkalommal kell gyakorolni. Szóval nyugodtan kezdjetek bele a kurzusba, és ezáltal a gyakorlásba is. Legalább lesz egy pár év előgyakorlat a praxisotok beindítása előtt.

És akkor itt megragadnám az alkalmat és gyorsan elmondanám, hogy már a Shiatsut régebben elvégzők számára természetesen nyitva lesz a kurzus gyakorlás és ismétlés szempontjából. Nekik picit kevesebb, mint a rendes ár egyharmada lesz a díjazás. Hétvégenként 10,000 forinttal járulhatnak hozzá a Bhakti Kutir működéséhez.

Persze nem csak az ismétlők kedvéért, hanem amúgy is majd le fogom írni a hétvégén átdolgozott témaköröket, hogy mindenki előre tudja, hogy mit fogunk venni az egyes alkalmakkor. Mert páran írták is, hogy ők esetleg eljönnek az első hétvégére megfigyelni, és akkor fognak dönteni, hogy jönnek-e vagy sem.

  • Szóval az első nap átvesszük a Shiatsu eredetét és történetét, belemélyedünk az ízületek mozgás-anatómiájába és azok orvosi kimozgatásába (ezt azért hívják orvosi kimozgatásnak, mert keleten is és nyugaton is ezt a rendszert használják, annyira az alap ízületi funkciókra fókuszál ez a modul). Délután Reiki I-es beavatás lesz.
  • Második nap még hozzáteszünk a kezeléshez jó néhány elemet, hogy az első hétvégén tanultak is megálljanak magukban, mint egy teljes kezelés. Délután pedig belekezdünk a meridiánok kezelésébe és az akupresszúra művészetének elsajátításába. Amikor az egyes meridiánokat átvesszük, akkor az adott szervek kezelését is áttekintjük, az ősi Japán Kampo Jitsu szemszögéből, azaz a régi idők természetes gyógymódjainak látószögéből.

Jó néhány tanácsadó/kezelő és jógaoktató is megkérdezte, hogy jöhetnének-e csak az első hétvégére, hogy mélyíteni tudjanak anatómiai ismereteiken és keleti mozgáskultúrájukon és, hogy a Reiki I-es beavatással együtt ez igen csak jutányos ár. Természetesen igen. Mindenkit szeretettel várunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ha még új neked a téma, ide kattintva a Kutir Shiatsu oldalára jutsz, ahol a kurzus díjai is megtalálhatóak és az egész 5 hétvégés tanfolyam menete is.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Shiatsu
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Shiatsu otthoni használatra…

  1. Visszajelzés: A Shiatsu, mint kezelés: Kicsiknek és nagyoknak is… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük