Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Ha már erősítő Jóga, akkor jöjjön egy kis Tantrikus recept az izomláz ellen

Képzeljétek el, már Beszédes Dóri méltán elismert pilates és fitnesz mesteredző (mellesleg Dubaiban a Burj al Arab gyenge 7 csillagos szállócskájában is tőle tanultak a jó népek testmozgást) és Marton Szilárd ketrecharc gyakorló és edző is volt erősítő Jógán. Különben már van saját neve is ennek az edzés és jóga formának, de csak akkor adom közre, ha lesz időm összeírni a teljes rendszer oktatóanyagát és legalább 25 kommentet írtok, hogy lécci, lécci, lécci.

De komolyra fordítva a szót az edzések mennek, lehet erősödni Hatha Jóga alapú gyakorlatoktól is, és mindamellett, hogy persze tudjuk mennyire működik a jóga, azért jól esik, hogy fent említett illusztriságú sportemberek is jónak találják ezt a mozgást.

Persze mivel ez egy teljesen egyedi mozgás kultúra, ami teljesen más rendszerrel mozgatja át testünket, mindenki izomlázas a szokatlan és váratlan terheléstől. Ezt céloznám meg egy egyszerű, de nagyszerű szerű Tantrikus recepttel.

Komolyan mozogtál, de nem akarsz izomláztól haldokolni másnap? Aludj a földön!

Ugye alvás közben főként az a baj, hogy lelassul a légzésünk, amitől a keringésünk is lassul és mocorogni kezdünk, hogy reggelre ne zsibbadjunk el, ami viszont megzavarja a pihenésünk mélységét.

Ezért ajánlja a teljesen klasszikus Hatha Jóga az ülve alvást (kipróbáltam 3 napra, még ifjú titán koromban, és nem ajánlom), vagy a teljes hasi légzéssel elalvást, hogy fenn tudjuk tartani a keringésünket, és a pihentető tartományban maradjon az alvásunk.

A földön alváskor is mocorgunk, de nem attól, hogy zsibbadunk, hanem attól, hogy nyom a föld. A nyomás serkenti az izomanyagcserét és mivel rendszeresen változtat pozíciót ilyenkor az ember nagyjából minden területet át is mozgatunk.

Tegnap előtt és tegnap kipróbáltam és nulla izomlázam volt, pedig nem hiszem, hogy annyira kemény volnék, hogy a múlt heti erősítő jógával már át is szoktam az új terhelésre.

Természetesen a Tantra írások azt is boncolgatják, hogy a földön alváskor a Föld Anya energiái végett a negatív elemek elhagyják szervezetünket. Én 10 évig aludtam a földön Indiában és csak ajánlani tudom.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Jóga
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Ha már erősítő Jóga, akkor jöjjön egy kis Tantrikus recept az izomláz ellen

  1. Szilárd szerint:

    Meglepő módon nőtt az izomzatomSZ ( ez nálam nem gyakori főleg 2 óra után hahaha)
    csak ajánlani tudom zsírSZ égetésre. Tomi barátom a teljes láb izomzatát fájlalta Szombaton.
    Az én keszeg testemen látszik a változás ( vata alkat ) makk Marci egészség és fizikum ez jellemzi az órát.
    Mi lesz a neve az órának? léciléci :))

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük