Reiki Beavatás a Spirituál Perverziókban Szenvedőknek…

healingbuddhaAz év ezen szakasza egy nagyon varázslatos időszak. És nem csak egy ilyen szirupos és limonádés über romantikus szempontból, hanem ténylegesen is, és főként a mágia szemszögéből.

Ilyenkor csillagászatilag egy teljes anomália áll elő, mert amikor a Nap a Bika jegyében áll, Teliholdkor a Hold a Skorpióban áll. Ez azért egy érdekes kettősség mert Teliholdkor a Hold ereje teljében van, de egyébként pozíciónálisan a leggyengébb helyzetben van, mert a Hold nem igazán érzi jól magát a Skorpió jegyében.

Hogy ezt mindenki értse, picit csillagászkodjunk! Amikor a Nap és a Hold egymás mellett van, és teljesen egy vonalban, akkor áll elő az Újhold jelensége. Ilyenkor a Nap abszolút a Hold mögött áll és ezzel akkora háttér fényt ad neki, hogy nem látunk a Holdból semmit. 

Ezután a Hold, ahogyan elkezd távolodni a Naptól egyre jobban láthatóvá válik, és így nekünk úgy tűnik mintha a Hold növekedne. Amikor a Hold áttér a zodiákus túlsó oldalára, és teljesen szembe kerül a Nappal, akkor történik meg a Telihold. Tehát amikor a Nap és Hold között 180 fok a távolság az a csillagászati Telihold pillanata.

Ezek után a Hold elkezdi megközelíteni a Napot és mi ebből azt látjuk, hogy a Hold csökken.   Amikor újra egy vonalba kerülnek, újra megtapasztaljuk az Újholdat. És ez így megy minden 28 napban.

Tehát most amikor a Nap a Bikában van, és a Hold átér az égbolt túloldalára a Skorpióba elő áll a Telihold jelenség, de viszont asztrológiailag a Hold a leggyengébb pozícióba kerül, még akkor is, ha ez Teliholdkor esik meg. Érdekes anomália, a Hold, a bolygó aminek a hatásait a legjobban érezzük magunkon, egyszerre a legerősebb hatással és a leggyengébb hatással bír ránk. 

Ennek a pepitája lesz majd 2 hét múlva, amikor a Hold a Bikában lesz, ahol asztrológiailag a legerősebb pozícióba kerül, de teljesen beéri a Napot és itt a Bika jegyében valósul meg az Újhold. Így pont Újholdkor, amikor a Hold hatásai a leggyengébbek, akkor lesz a lehető legerősebb helyzetben asztrológiailag.

A Tantra kultúrájában ezek a napok über brutálisan varázsló napoknak számítanak. 

Ráadásul ezen Teliholdkor, ami most Szombatra esik, szoktuk megünnepelni Buddha születését, megvilágosodását és eltávozását is. Persze az olyan hatalmasságok, mint Buddha, természetesen sohasem kerülnek az asztrológia hatásai alá, mert a materiális világ működései nem befolyásolják őket, de a szentírások azt mondják, hogy ők viszont mindig úgy választják meg születésüket és fontos életeseményeiket, hogy ne cáfolják meg egy olyan értékes spirituális támpontot, mint az asztrológia az emberek életében. 

Szóval a Buddha úgy választotta ki életének 4 legfontosabb eseményei közül hármat, hogy ezen a napon történjenek meg.

Természetesen egy ilyen jellegű varázsló nap materiális dolgokra amúgy sem jó, de pláne úgy, hogy még Buddha szülinapja is van, így, na de pláne valami e világi dolgon túlit kellene csinálnunk.

Én arra gondoltam, hogy csináljunk egy Reiki beavatást, elvégre a Reiki, Usui mester meditációjában is a Gyógyító Buddhától ered. És a szombat tökéletes lenne, mert akkor mindenki ráér korán kelni!

Különben a tibeti kultúrában ez az egyik nap a négy 10 milliószoros napból. És, hogy minden könnyű legyen és egyszerű, az abszolút pontja a csillagászati Teliholdnak, Szombat reggel 6 óra 30-kor lesz. Persze reggel 8-tól már Jóga van így kb. reggel 5 felé már találkoznunk kellene, hogy a beavatás része legalább meglegyen. Persze ez attól is függ, hogy hányan vállalkoztok rá!

Majd 2 hét múlva, ugyanúgy Szombaton, Június 8-án, de akkor délután 6 órakor meg lesz a pepitája is. A Hold a Bikában, de Újholdkor.

Persze a tradicionális Reikiben 3 hét a várakozás az első két beavatás között, de ilyen helyzetek ritkán adódnak. Szóval 2 hét múlva meg össze kellene ülnünk egy Reiki II-es beavatásra is, de persze majd még 1 hétig, hogy leteljen a 3 hét, majd nem alkalmazhatjátok a második behangolást.

Akkor is majd úgy 5 órakor kellene majd találkoznunk, csak délután. Ugyan Hörcsi barátom esküvőjén én leszek a pap aznap, de délutánra oda fogok tudni érni!

De erről majd még írok részletesebben!

Írjatok nekem, hogyha lenne kedvetek egy ilyen hajnalos bulira, mert ha érdeklődés hiányában elmaradna én simán otthon maradok Jóga Nidra meditációt végezni legalább 7 óráig!

Elértek a Facebook-on, vagy a goredas@yahoo.com címen.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Bővebben a Reikiről…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Reiki Beavatás a Spirituál Perverziókban Szenvedőknek…

  1. Visszajelzés: Szombati Kutir Programok | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük