Ájurvédikus Pszichológia, vagy amit akartok: A Női és Férfi Együttműködés Legfontosabb Szabálya

superA Védák azt mondják, hogy minden család életében a legfontosabb az, hogy a hölgyek kőkemény belseje soha, de soha ne találkozzon a férfiak kemény külsejével!

Ez azon egyszerű tény miatt van így, hogy mindenki ott edzettebb ahol az energiái javát tartja, ahol erejének teljében van. Lásd pl. a különbséget a hölgyek és a férfiak mozgásában is. Mi fiúk nagyobb, dinamikusabb, de rövidtávú erőt tudunk kifejteni és a mozgás központunk a vállainkban van, míg a hölgyek hosszabbtávon lényegesen szívósabbak nálunk, holott a hirtelen robbanékony erőkifejtésben nem olyan dinamikusak, mint a férfiak, de ők a csípőjükből mozognak.

De ez ugyanúgy érvényes a belső világunkra is. A különbség ott van, hogy mi férfiak a külső dolgoknak tanúsítunk nagyobb erőt, míg a hölgyek meg a belsőre fektetik a hangsúlyt. Lásd az ajtó nyitás/csukás, szék kihúzás, virágvitel mind külsődolgok, míg a hölgyek hihetetlen dolgokat élnek át legbelül, amihez általában mi fiúk nem igazán tudunk még hozzá szagolni sem.

Mert ahogy mi férfiak hajlamosak vagyunk arra, hogy a külsőségek irányába érdeklődjünk, sőt szinte csak az érdekeljen bennünket. Mint, pl. amikor egy férfi nagyautót vesz magának, mert „én Kovács Gusztáv, nagy autóban ülök, és én ezt élvezzem”.

Addig ezzel szemben a hölgyek inkább a belső dolgokra összpontosítanak és még egy olyan külsőséges dologban is, mint az autóválasztás inkább élményekhez kötik a külsőséget. Náluk általában a „jól működő autón” van a hangsúly, és azon, hogy azzal  könnyebb elmenni bevásárolni, a gyerekért az oviba vagy a fodrászhoz.

Tehát próbáljunk ne ütközni mi fiúk a dinamikusabb, robbanékonyabb külsőnkkel, az erősebb, edzettebb, intenzívebb női belsővel, mert általában úgy is alul maradunk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .