Pushkaram, egy fürdőzős, megtisztulós rituálé Indiából, amit mint szinte mindent, a Védikus asztrológia határoz meg!

A Jupiter bolygó a Védikus asztrológiában a legkedvezőbb égitest, és kb. 1 évente áll elő az a jelenség, hogy a Jupiter jegyet vált. Idén 2019-ben, November 4-én, több mint 1 évvel az utolsó jegyváltása után a Jupiter átlép a következő zodiákusba, a Nyilasba. Ez a Jupiter saját jegye, így a következő évben sokkal erősebben fogjuk érezni ennek a bolygónak hatását.

A Jupiterhez kapcsolódó fő területek a gyerekek/tanítványok, az igazság, a bölcsesség, az életviteli rendszerek, a spiritualitás, de akár az olyan materiálisabb dolgok is mint a pénzügyek.

Szóval a következő évben sokkal könnyebb lesz betartani felépített rendszereket, könnyebb lesz jó és körültekintő döntéseket hozni, de akár spórolni is.

Maga a jegyváltás 21.23-kor fog megtörténni, November 4-én. Ilyenkor Indiában a 18 órával előbbi és utána lévő időszakban különleges spirituális és misztikus felajánlásokat tesznek még az átlag emberek is.

Sőt a Jupiter jegyváltása előtt és után 12-12 nappal az emberek rituális tisztító fürdőt is vesznek, folyókban, természetes vizekben.

Maga a jegyváltás, spirituális tevékenységekre is nagyon kedvező, főként a pontos jegyváltáskor és a fent említett előtt és után 18-18 órával. Szóval próbáljuk úgy intézni ezt a másfél napunkat, hogy beleférjen egy kis mantrázás, vagy meditáció, vagy bármi, ami spirituálisan kedvező. Itt megtaláltok néhány mantrát és néhány kedvező Jupiterhez kötődő rítust, és ne feledjétek 14.23-ig tart a jó dzsudzsu November 5-én!

De maga a szertartás, amiről írni akartam nektek, egy rituális fürdőzés. Prasara Muni, minden idők legnagyobb Védikus asztrológusa (nem mellesleg a fia, Vjászadéva, írta le az összes Védát), úgy írja le ezt a jelenséget, hogy a Jupiter jegyváltása előtt 12 nappal, a jegyváltás napján és az azt követő 12 napban is bármikor érdemes megejteni egy rituális fürdőt nyílt vízben, hogy lemossuk magunkról az előző év összes dzsudzsuját.  

Persze az indiai tradíció minden jegyváltásra megadja, hogy melyik folyóban lenne ideális ezt a fürdőzést megejteni, de jó bármilyen nyílt víz is.

De azoknak a szerencséseknek, akik Ázsiában portyáznak mostanság, megemlíteném, hogy Október 23-tól egészen November 22-ig a Tapti folyóban kellene megmártózni.

A Tapti folyó majdnem teljesen átszeli egész Indiát keresztbe, kb. 724 km hosszú és India 2 szent folyója, a Narmadá és a Kavéri között található, szóval könnyen lokalizálható és megmártózható ha arra járunk! Gondoltam szólok.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás/Zarándoklatok, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük