Nap a Szűz jegyében: 2020. Szeptember 16 – Október 17…

Szeptember 19-én, majd másfél év után jegyet vált a Védikus asztrológia 2 nagy karmikus tanító bolygója, a Rahu és a Ketu, azaz a Felszálló és Leszálló Hold csomópontok.

A Rahu a Bika jegyébe lép be, és ez fokozni fogja bennünk a kényelemre, a szépre és a kiváltságos dolgokra formált igényt és szükségletet. Ugyanakkor a Bika jegye kapcsolódik a családi atmoszférához is, így igyekezzünk abban, hogy a jót megosszuk környezetünkkel, mert a Rahu természete az, hogy felfokozzon dolgokat, így akár az önzést és az élvezetekben való túlságos elmerülést is!

A Rahu párbolygója a Ketu a Skorpióba lép át a következő kb. másfél évre, ami azt a késztetést fogja erősíteni bennünk, hogy spirituális gyakorlatokkal foglaljuk le magunkat. A Ketu természete is elég extrém, így minél intenzívebb vagy elvontabb a gyakorlat, annál jobb. Kísérletezzünk bátran böjtökkel, különféle meditációkkal, hiszen az a Rahura is fog hatni, és arra, hogy ne essünk bele a túlzott önösség csapdájába.

Emellett ebben a hónapban a Nap pozíciója miatt az is az érdeklődésünk előterébe kerülhet, hogy valamilyen gyógyászat irányába is végezzünk tanulmányokat. Bátran vágjunk bele!

Ebben a hónapban a fő momentum az lesz, amikor Szeptember 17-án elkezdődik a Purusottama hónap.

Indiában a spirituális területeken a mai napig a Hold naptár használata lényegesen elfogadottabb, mint a nálunk használt Nap alapú kalendárium.

Viszont a Hold hónap rövidebb, hiszen a Hold 28-29 nap alatt körbe éri a teljes zodiákust. Így kb. 3 évente összeadódik egy extra hónap, amit Indiában Purusottama hónapnak hívnak, azaz a „legfelsőbb, legmagasztosabb hónapnak”.

Ilyenkor magunkkal és a lelkünkkel kellene foglalkoznunk, leginkább. Pihenjünk, tanuljunk, olvasunk, mantrázzunk, jógázzunk, meditáljunk, edzünk, adakozzunk, böjtöljünk, imádkozzunk tegyük azt, ami nekünk spirituálisnak számít. Itt és általában minden más esetben is a mi értékrendünk a meghatározó. Amitől mi jól érezzük magunkat, az jót is tesz nekünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük