Nap a Szűz jegyében: 2020. Szeptember 16 – Október 17…

Szeptember 19-én, majd másfél év után jegyet vált a Védikus asztrológia 2 nagy karmikus tanító bolygója, a Rahu és a Ketu, azaz a Felszálló és Leszálló Hold csomópontok.

A Rahu a Bika jegyébe lép be, és ez fokozni fogja bennünk a kényelemre, a szépre és a kiváltságos dolgokra formált igényt és szükségletet. Ugyanakkor a Bika jegye kapcsolódik a családi atmoszférához is, így igyekezzünk abban, hogy a jót megosszuk környezetünkkel, mert a Rahu természete az, hogy felfokozzon dolgokat, így akár az önzést és az élvezetekben való túlságos elmerülést is!

A Rahu párbolygója a Ketu a Skorpióba lép át a következő kb. másfél évre, ami azt a késztetést fogja erősíteni bennünk, hogy spirituális gyakorlatokkal foglaljuk le magunkat. A Ketu természete is elég extrém, így minél intenzívebb vagy elvontabb a gyakorlat, annál jobb. Kísérletezzünk bátran böjtökkel, különféle meditációkkal, hiszen az a Rahura is fog hatni, és arra, hogy ne essünk bele a túlzott önösség csapdájába.

Emellett ebben a hónapban a Nap pozíciója miatt az is az érdeklődésünk előterébe kerülhet, hogy valamilyen gyógyászat irányába is végezzünk tanulmányokat. Bátran vágjunk bele!

Ebben a hónapban a fő momentum az lesz, amikor Szeptember 17-án elkezdődik a Purusottama hónap.

Indiában a spirituális területeken a mai napig a Hold naptár használata lényegesen elfogadottabb, mint a nálunk használt Nap alapú kalendárium.

Viszont a Hold hónap rövidebb, hiszen a Hold 28-29 nap alatt körbe éri a teljes zodiákust. Így kb. 3 évente összeadódik egy extra hónap, amit Indiában Purusottama hónapnak hívnak, azaz a „legfelsőbb, legmagasztosabb hónapnak”.

Ilyenkor magunkkal és a lelkünkkel kellene foglalkoznunk, leginkább. Pihenjünk, tanuljunk, olvasunk, mantrázzunk, jógázzunk, meditáljunk, edzünk, adakozzunk, böjtöljünk, imádkozzunk tegyük azt, ami nekünk spirituálisnak számít. Itt és általában minden más esetben is a mi értékrendünk a meghatározó. Amitől mi jól érezzük magunkat, az jót is tesz nekünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .