Most Vasárnap, Augusztus 11-én Garuda Panchami és egyben a napi asztrológiai előrejelzés is…

garuda nakshatra

a garuda nakshatra, azaz a sas csillagkép…

Most Vasárnap lesz Garuda Panchami, azaz Garuda születés napja. Ide kattintva eltudjátok olvasni, hogy Garuda szinte az összes ázsiai kultúrában a gyógyítás és a harcművészetek mestereként van megtisztelve. Garuda, a mennyei sas a Védákban bukkan fel először és Ő Visnu és/vagy Krisna hordozó madara. Persze aztán az európai kultúrkörben Zeusz és Jupiter hordozójaként tűnik fel a sas motívum, mint az Istenek hordózója, de ez itteni kultúrában a sas már személytelen, és általános.

Garuda olyan fontos személyisége a Védáknak, hogy még csillagképet is neveztek el róla, amit a mi európai csillagászatunk is a sas csillagképként ismer, és persze mivel Kr. e. 1200-ban már volt domborműi ábrázolása, a mi tudósaink mezopotámiai eredetűnek hiszik.

De ez kb. olyan, mint az, hogy mi arab számrendszert követünk a mi iskoláink szerint, de az arab világban meg azt tanítják, hogy ők a hindu számrendszert vették át Indiából.

Szóval azt tudjuk, hogy Garuda egy fontos személyisége a távol keleti spiritualitásnak, és olyannyira, hogy még a mi görög és római őseink is átvették az ő Pantheonjaikba is.

Ráadásul az idei Garuda Panchami tökéletes napra esik a gyógyászat szempontjából. A Védikus Asztrológia szerint a Nap és a Hold pozíciója igen fontos mind az egészségünk, mind pedig a gyógyítással foglalkozók horoszkópjában. És így a mostani Vasárnap igen csak jó nap lesz elkezdeni valamilyen féle gyógyítást tanulni, vagy valami rendszert elkezdeni a saját egészségünk érdekében.

Vasárnap a Napbolygó napja, ami az asztrológiai tudományokban mindig és mindenkoron az egészséggel kapcsolódik, és mint már tudjátok a Vasárnap szilárd természetű, tehát bármit is kezdünk el ilyen napokon, az egészen hosszú távú is lehet.

A Hold a Haszta csillagképben fog áthaladni, ami a Holddal és a Nappal kapcsolatos, tehát megint csak az egészségünkhöz kötődik és maga a Haszta csillagkép egy áldásra emelt kéz formájában látható az égen, tehát valamilyen kézzel kapcsolatos gyógyászat még inkább áldásos lehet. Nem véletlen, hogy most kezdjük a Zen Shiatsu kurzust is. Ezen túl a Haszta csillagkép könnyű és gyors természetű, ami megint csak a gyors eredmény elérést is előre segítheti.

Szóval a Vasárnap szilárd, tehát akár egy hosszú távú szerelem is lehet az, amibe bele kezdünk, de a Haszta révén szerencsére a nap nem túl szilárd tehát nem lesz lassú az előre haladásunk vagy fejlődésünk az adott témában, mert a Haszta gyorsasága segítheti a gyors tanulást.

Pluszban az ötödik napok mind a Teli, mind az Újholdak után lágy természetűek, szóval ne valami brutális fülöp-szigeteki pszchi sebészetbe kezdjük bele, abban picit sok a vér, mert arra más napok jók, de valami lágy cuccba bátran fogjunk bele.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük