Most Vasárnap, Augusztus 11-én Garuda Panchami és egyben a napi asztrológiai előrejelzés is…

garuda nakshatra

a garuda nakshatra, azaz a sas csillagkép…

Most Vasárnap lesz Garuda Panchami, azaz Garuda születés napja. Ide kattintva eltudjátok olvasni, hogy Garuda szinte az összes ázsiai kultúrában a gyógyítás és a harcművészetek mestereként van megtisztelve. Garuda, a mennyei sas a Védákban bukkan fel először és Ő Visnu és/vagy Krisna hordozó madara. Persze aztán az európai kultúrkörben Zeusz és Jupiter hordozójaként tűnik fel a sas motívum, mint az Istenek hordózója, de ez itteni kultúrában a sas már személytelen, és általános.

Garuda olyan fontos személyisége a Védáknak, hogy még csillagképet is neveztek el róla, amit a mi európai csillagászatunk is a sas csillagképként ismer, és persze mivel Kr. e. 1200-ban már volt domborműi ábrázolása, a mi tudósaink mezopotámiai eredetűnek hiszik.

De ez kb. olyan, mint az, hogy mi arab számrendszert követünk a mi iskoláink szerint, de az arab világban meg azt tanítják, hogy ők a hindu számrendszert vették át Indiából.

Szóval azt tudjuk, hogy Garuda egy fontos személyisége a távol keleti spiritualitásnak, és olyannyira, hogy még a mi görög és római őseink is átvették az ő Pantheonjaikba is.

Ráadásul az idei Garuda Panchami tökéletes napra esik a gyógyászat szempontjából. A Védikus Asztrológia szerint a Nap és a Hold pozíciója igen fontos mind az egészségünk, mind pedig a gyógyítással foglalkozók horoszkópjában. És így a mostani Vasárnap igen csak jó nap lesz elkezdeni valamilyen féle gyógyítást tanulni, vagy valami rendszert elkezdeni a saját egészségünk érdekében.

Vasárnap a Napbolygó napja, ami az asztrológiai tudományokban mindig és mindenkoron az egészséggel kapcsolódik, és mint már tudjátok a Vasárnap szilárd természetű, tehát bármit is kezdünk el ilyen napokon, az egészen hosszú távú is lehet.

A Hold a Haszta csillagképben fog áthaladni, ami a Holddal és a Nappal kapcsolatos, tehát megint csak az egészségünkhöz kötődik és maga a Haszta csillagkép egy áldásra emelt kéz formájában látható az égen, tehát valamilyen kézzel kapcsolatos gyógyászat még inkább áldásos lehet. Nem véletlen, hogy most kezdjük a Zen Shiatsu kurzust is. Ezen túl a Haszta csillagkép könnyű és gyors természetű, ami megint csak a gyors eredmény elérést is előre segítheti.

Szóval a Vasárnap szilárd, tehát akár egy hosszú távú szerelem is lehet az, amibe bele kezdünk, de a Haszta révén szerencsére a nap nem túl szilárd tehát nem lesz lassú az előre haladásunk vagy fejlődésünk az adott témában, mert a Haszta gyorsasága segítheti a gyors tanulást.

Pluszban az ötödik napok mind a Teli, mind az Újholdak után lágy természetűek, szóval ne valami brutális fülöp-szigeteki pszchi sebészetbe kezdjük bele, abban picit sok a vér, mert arra más napok jók, de valami lágy cuccba bátran fogjunk bele.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük