Nepálra hangolódva meg lehet nézni a Kis Buddha című filmet…

Patan-Durbar-SquareTudjátok jövő hét Hétfőn az esti jóga óra után, 20 órás kezdettel lesz majd egy kis nepáli út eligazítás, hogy mindent megkérdezhessetek, amit csak akartok.

Addig is ha „edzenétek” Nepálra én többek között nagy szeretette ajánlanám a Kis Buddha című filmet. Először is egy jó pár helyen megfogunk fordulni ahol forgatták a filmet, mert képzeljétek el, amikor a kosztümös részét forgatták a filmnek Keanu Reeves-szel, akkor mind a kathmandu-i, mind a pattan-i koronázási téren úgy tudtak forgatni, hogy nem kellett díszleteket építeni.

Szóval a két tér, és az ott látható paloták és templomok olyannyira az ősi nepáli stílusban épültek, hogy Buddha életéből, ami azért 2500 évvel ezelőtt zajlott, korhűen tudtak leforgatni jeleneteket, ami azért nem semmi.

És tavaly került be emelésre a programba az a kolostor is, ami meg az ötletet adta a Kis Buddha című film leforgatásához. Kb. 20 évvel ezelőtt egy nagyon nagy tudású Láma reinkarnációját egy spanyol kisfiúban vélték felfedezni a tibeti asztrológusok, és tanítók és így az az európai kisfiú éveken keresztül ott is élt Kathmanduban, és habár már jó sok éve nem él ott, még mindig a kolostor fejének járó tisztelettel beszélnek róla, sőt amennyire tudják a világi életét is segítik.

Szóval érdekes helyekre fogunk elzarándokolni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük