Nepálra hangolódva meg lehet nézni a Kis Buddha című filmet…

Patan-Durbar-SquareTudjátok jövő hét Hétfőn az esti jóga óra után, 20 órás kezdettel lesz majd egy kis nepáli út eligazítás, hogy mindent megkérdezhessetek, amit csak akartok.

Addig is ha „edzenétek” Nepálra én többek között nagy szeretette ajánlanám a Kis Buddha című filmet. Először is egy jó pár helyen megfogunk fordulni ahol forgatták a filmet, mert képzeljétek el, amikor a kosztümös részét forgatták a filmnek Keanu Reeves-szel, akkor mind a kathmandu-i, mind a pattan-i koronázási téren úgy tudtak forgatni, hogy nem kellett díszleteket építeni.

Szóval a két tér, és az ott látható paloták és templomok olyannyira az ősi nepáli stílusban épültek, hogy Buddha életéből, ami azért 2500 évvel ezelőtt zajlott, korhűen tudtak leforgatni jeleneteket, ami azért nem semmi.

És tavaly került be emelésre a programba az a kolostor is, ami meg az ötletet adta a Kis Buddha című film leforgatásához. Kb. 20 évvel ezelőtt egy nagyon nagy tudású Láma reinkarnációját egy spanyol kisfiúban vélték felfedezni a tibeti asztrológusok, és tanítók és így az az európai kisfiú éveken keresztül ott is élt Kathmanduban, és habár már jó sok éve nem él ott, még mindig a kolostor fejének járó tisztelettel beszélnek róla, sőt amennyire tudják a világi életét is segítik.

Szóval érdekes helyekre fogunk elzarándokolni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Utazás
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük