Mit szólnátok ahhoz, ha végre hajtanánk egy tök frankó emberkísérletet rajtatok, az én elképzelésem mentén, de a ti beleegyezésetekkel?!

Olyan sokan csináljátok már a havi egészség megőrző tippeket a Kutir oldaláról, hogy arra gondoltam, nem-e lenne kedvünk kipróbálni egy új dolgot? 

Az elképzelés egyszerű! Ti, ahogyan szoktátok, hihetetlen fegyelemmel csinálnátok az új dolgot, majd lejelentenétek, hogy mennyire volt hatékony!

Itt természetesen nem konkrét adatokra lennénk kíváncsiak, hanem arról, hogy jó-e az elképzelés és hatékony-e, mint egy megelőző módszer. És ha működik a dolog, akkor jövő évre bele rakhatnánk már azt is a Bhakti Kutir Kalendáriumba!

Az elképzelés a következő: Asztrológiailag mindig az a testrészünk válik érzékenyé, ahol éppen a Hold áthalad. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a 12 állatövi jegy, Kostól a Halakig, amellett, hogy mindent lefed, lefedi a szervezetünk teljes egészét is. 

Tehát minden 27-29 napban, amikor a Hold áthalad a Kos jegyén, ami kb. 2 és fél nap, érzékenyebbé válik a fejünk. Teljes egészében. Tehát ilyenkor érzékenyebbé válik a hajunktól, a fejbőrünktől az idegrendszerünkön át, az agyunk, a toboz és agyalapi mirigy működésünk, minden ami a fejhez kapcsolódik.  De a mélyebben fekvő dolgok is ide tartoznak, mint pl. az arc és homloküregeink.

Majd közvetlen ezután amikor a Hold áthalad a Bikán, érzékenyebbé válik az arcunk. Szintén minden részét és rendszerét beleértve. Tehát az arcbőrünktől kezdve, a szemünk-fülünk-orrunk-szájunk, a fogaink és ínyeink, de még az állkapcsunk is!

Arra gondoltam, hogy mi lenne ha, én előre feltenném nektek a Hold jövés-menését, ti meg tetszőlegesen megcsinálnátok az adott időben olyan egészségmegőrző rítusokat, amelyek jótékonyan hatnának az éppen érzékenyebben működő testrészeinken. 

Szerintem nagyon érdekes kísérlet lenne. Nem beszélve a szinte már a közös-szektás-teendők hatásmechanizmusát nézve a mi kis közösségünkre!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

9 Responses to Mit szólnátok ahhoz, ha végre hajtanánk egy tök frankó emberkísérletet rajtatok, az én elképzelésem mentén, de a ti beleegyezésetekkel?!

 1. Szabó Katalin Mercedesz szerint:

  Szia!Benne vagyok ?Köszi a lehetőséget!!???

 2. Simon Anna-Mária szerint:

  Szuper érdekesnek tűnik, én benne vagyok.

 3. Anna Ildi szerint:

  Szerintem legyen! 🙂

 4. Tibor szerint:

  Szia Ádám,

  Az ötlet tetszik, de ezt így ne csináljad anélkül, hogy előtte az Adatvédelemről konzultálnál velem.

  BUÉK! 🙂

  Tibor

 5. Kira szerint:

  Ez megoldás lesz fejfájásra, én benne vagyok,nagyon várom!

 6. Marica szerint:

  Nagyon jó ötlet, visszajelzéssel leszek a tapasztaltakról.

 7. Moa szerint:

  Nekem is tetszik!

 8. tm szerint:

  Szuper! Benne vagyok!

 9. Ági szerint:

  Nagyon izgalmasan hangzik, vágjunk bele 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük