Mikor és kinek ajánlott a Pancsakarma…

Az Ájurvédában az évszakok váltása erősen kötődik, a fényviszonyok, a páratartalom és az illatok változásához is. Így ezeket a jelenségeket figyelve, már jó előre érezhető amikor közeledik a tavasz vagy az ősz.  

Sőt kora reggeli órákban érezhető a terjengő illatokból, hogy mikor készülődik már javában a meleg, tavasszal vagy a hideg, ősszel. És ezek a legalkalmasabb idők egy nagyon alapos méregtelenítésre.

Szóval amikor elkezdődik egy stabilabb felmelegedés Április végén / Május elején, vagy amikor már kezd kifújni a meleg Szeptember környékén, akkor eljön annak is az ideje, hogy belekezdjünk a Pancsakarmába! 

Sokan azt szokták megkérdezni, hogy kinek ajánlanám a Pancsakarmát? Röviden a tisztulni vágyóknak, a súlyfeleslegtől megszabadulni akaróknak, a gyógyulni vágyóknak, akik azt érzik, hogy az elmúlt években egy picit leharcolódtak és vissza szeretnének térni az élők sorába, tehát mindenki, aki regenerálódni és felépülni szeretne és javítani az egészségi állapotán.

Inkább arra térnék ki, hogy kiknek nem ajánlanám a kúrát: kismamáknak, szoptatós mamáknak, a nagyon legyengülteknek, a lényegesen idősebbeknek, a krónikus vérszegénységben szenvedőknek, az előrehaladott krónikus betegségekkel küzdőknek, extrém problémákkal küzdőknek.

Ha nem tudsz dönteni, akkor gyere el hozzám, Baktai Ádámhoz egy fél órás Ájurvédikus konzultációra, amelynek ára lejön a Pancsakarma díjából, ha mégis úgy döntesz, hogy végig csinálod a teljes tisztítást.

Csak azért vagyok ennyire óvatos, mert ez az Ájurvéda kultúrája! Pl. pár éve volt egy srác, aki direkt nem szólt a krónikus bajáról, nehogy eltanácsoljam, és az egy dolog, hogy az a betegség elmúlt és most minden ok, és teljesen egészséges a fiú, de ha tudtam volna róla, akkor akár jobban is az ő problémájára kalibrálhattuk volna a kúrát. Persze teljesen meggyógyult, szóval nincs miről beszélni, de a lényeg, hogy szóljatok, ha valami egyedi eset fennáll az életetekben.

A tematika ugyanaz lesz, mint mindig. Hetente 1 alkalommal találkozunk délután Péntekenként, vagy reggel, ha Szombatra tesszük a találkánkat. Összeülünk  és áttárgyaljuk a teendőket következő hétre, valamint megkapjátok az összes gyógynövényt, ami szükséges arra a hétre.

Így a teljes Pancsakarma, (ugye emlékszünk a Pancsakarma azt jelenti, hogy 5 rítus) programja ekként fog alakulni:

  • Első nap találkozunk, áttárgyaljuk a tudnivalókat, és szombaton kezdünk bele a kúrába. Az első rítus felvezetője 1 hetes, így maga az első tisztítást a 8. napon fogjuk megcsinálni, otthon nyugalomban, békében, újfent Szombaton.
  • A második alkalommal amikor találkozunk, megint csak átvesszük a következő etapot, és a második tisztítást. Itt is a felvezetés megint csak 1 hetes, ami így az első rítus utáni 8. napon lesz, tehát Vasárnap. Ily módon a második rítus is majd nyugis, otthoni környezetbe zajlik, Vasárnap.
  • A harmadik találkánkon áttárgyaljuk a következő rítust, ami előtt a felvezetés 3 napos, és a rítus maga 1 hetes, de itt 2 rítus lesz egybe kötve.
  • A negyedik előadáson megbeszéljük a következő részt, megint csak 3 napos a felkészülés és 4 napos a rítus maga.
  • Ötödik és befejező előadásra már túl leszünk az 5 rítuson, szóval ezen alkalommal főként arról lesz szó, hogy a levezető héten mit kell tennünk és főként azt, hogy mit kell ennünk.

A teljes Pancsakarma díja, gyógynövényekkel együtt: 35, 000 Ft.

A régi Pancskarma veteránok, ha ismételni szeretnének: 20 ezer Ft lesz a kúra díja.

Jelentkezni a szokásos módon tudtok a facebookon vagy e-mailen keresztül, vagy csak szimplán eljöttök. További kérdésekre is szívesen válaszolunk! Várnunk benneteket szeretettel,

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Rengeteg infó a Pancsakarmáról itt!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Mikor és kinek ajánlott a Pancsakarma…

  1. Visszajelzés: Pancsakarma jelentkezés | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük