Megint kemény napunk van, így újra közétennék némi véres japán kultúrát…

A Védikus Asztrológia normálisan és egészségesen kezeli a karma törvényét. Így az asztrológia szabályai úgy tartják, hogy ha valami kellemetlen van megírva nekünk, azt nem csak ülve lehet várni, hanem elébe lehet menni. Pl. böjtöléssel vagy adakozással, amikor is az ember önként okoz magának kárt azzal, hogy megválik némi-nemű kényelemtől vagy összegtől meg lehet előzni a kártékony szituációk kialakulását.

Így arra gondoltam, hogy hátha működik az is, ha keményebb asztrológiai napokon valami jó véreset elolvassunk a Kutir honlapján, akkor talán már kevésbé fognak a negatívumok összejönni azon a napon. Meg hát a harakiris bejegyzés is eléggé népszerű volt, így gondoltam, hogy tovább szőném nektek az ázsiai kultúra keményebb szálait is.

yakuzaArra a témakörre gondoltam, hogy vajon miért kell néha levágniuk a saját kisujjuk felsőpercét egyes yakuza klán tagoknak, az ősi japán tradíciók szerint?

Még 1996-ban találkoztam Dél-Afrikában, egy fiatal Japán cégvezetővel, akinek hiányzott mindkét utolsó kisujj perce. Félve megkérdeztem, hogy tagja-e a japán szervezet bűnőzésnek, de ő csak mosolyogva annyit mondott, hogy nem, de a főnöke nagyon konzervatív ember és ő eddig 2 nagyon komoly hibát vétett a japán anyacég Dél-Afrikai vállalatának vezetésében. Szóval a válasz, igen komoly hibáknál néha le kell vágnia magáról az embernek ezt-azt, mármint a konzervatív japán kultúrában.

És habár a Fivér című filmben a tradíciókövető japán gengszterek azt próbálják beadni az amerikaiaknak, hogy azért kell levágni a kisujj felső percét, hogy az ember soha többé ne tudjon egyenesen úszni, ez nem igaz.

Különben Takeshi Kitano Fivér című filmje, kötelező kultusz film minden Ázsia kedvelőnek!

A valódi ok egyébként az, hogyha valaki elveszíti a kisujjának felső percét, utána már soha többé nem tud majd erősen és szakszerűen kardot fogni.

Tehát, amikor azt követelik meg, hogy levágd a saját kisujjad felső részét, az azt jelenti, hogy az ember védtelené, és kiszolgáltatottá válik. Ilyenkor a tradíció az, hogy a végzetes hiba után vagy önszántából levágja valaki a saját ujját engesztelés képen, és ezek után majd megvédik az embert a klán tagjai, vagy nem követi meg a klán vezért az egyén, és így magára marad a komoly hiba korrigálásában. Ilyenkor ezek az ujjukhoz nagyon ragaszkodó emberek általában nagyon hamar el szoktak tűnni, és ha meg is találják őket, sokkal több szokott róluk hiányozni mint egy kis ujj perc.

Na, ez a magyarázat eme szép tradíció mögött.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Még egy kis japános olvasni való: A Japán Harcművészet története…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to Megint kemény napunk van, így újra közétennék némi véres japán kultúrát…

  1. Visszajelzés: Sokat látni a Védikus történetekben, de még a Buddhistákban is, hogy a haldoklók Északra mennek, miért? | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük