Mantra a fényhez…

Ma reggel felkeltem, a szokásos időben és már pirkadt! Nem volt korom sötét, hanem már derengett! Szóval most már tényleg közeledik a tavasz. Olyannyira megörültem a fénynek, hogy hirtelen eszembe jutott egy mantra, amit gyerekkoromban több ezerszer mondtam el, miközben lámpásokat gyújtottunk meg a hajnali órákban, vagy a mesterem esti előadása előtt. Íme a mantra a fényhez:

dīpa jyotiḥ parabrahma dīpa jyotir janārdanaḥ ।
dīpo haratu me pāpaṃ dīpa jyotir namo’stute ॥

Fonetikus átírásban:

dípa dzsjóti parabrahma dípa dzsjóti dzsanárdana ।

dípo haratu mé pápam dípa dzsjótir namosztuté ॥

„Ó lámpás fénye, te vagy a Legfelsőbb Brahman, lámpás fénye, te vagy Dzsanárdana (Visnu/Krisna neve, ami azt jelenti “minden ember menedéke”). Ó lámpás szabadíts meg bűneimtől, Neked ajánlom fel tiszteletem, ó lámpás fénye.”

Ezt a mantrát bármikor elmondhatjuk, lámpa felkapcsolásnál, gyertyagyújtásnál, bármikor.  A lényeg úgy is az, hogy csempésszünk egy kis extra tudatosságot és áldást a mindennapokba, hiszen minden más csak az árnyék világ unalmas, materiális ismétlődése. És mindeközben lelkünk meg éhezik a spirituális táplálékra! Tápláljuk a lelkünket is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám keletkutató, a keleti kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Saját Szektánk Értékrendje, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük