Május hónap esemény naptára 2018-ban…

Május 2-3: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 5-6: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 8: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért! Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 10-11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 11: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Május 13: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Május 14: Szavitri napja. Szavitri ezen a napon szerezte vissza férjét Jamától, a Halál Istenétől. Ezen a napon a hölgyek szoktak felajánlásokat tenni a partnereik várható hosszú életéért.

Egyébként Szavitri története talán az egyik legismertebb bonyodalom a Védákból. 34 film adaptáció készült belőle, többek között Német és Olasz rendezésben is, de készült belőle opera Angliában, és Illés Endre könyvének alapján magyar rádiójáték is olyan sztárokkal, mint Básti Lajos és Darvas Iván, sőt itthon még tv filmet is készítettek a történetből Szokolay Ottó és Juhász Jácint szereplésével.

Május 15: Újhold.

Május 17: Rambhá napja. Rambhá az angyalok/tündérek hercegnője.

A fáma úgy szól, hogy a tejóceán kiköpülésekor 14 kincs került elő, ebből az egyik maga Rambhá volt. Ezen a napon sok indiai területen magát Laksmit a szerencse Istennőjét imádják, és az Ő szépség aspektusát, hiszen Laksmi is a köpüléskor jött erre a világra. Azáltal, hogy a női nem szépsége, lágysága és kecsessége kerül előtérbe ezen a napon, sokak Rambhát a saját partnereiken keresztül tisztelik, imádják. Szóval kedves urak, ezen a napon eljött az idő, hogy kényeztessük és körülugráljuk kedveseinket.

Május 19-21: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 22: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért! Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 24-25: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 25: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ezen a napon kezdünk a 4 alkalmas Ájurvéda alap tanfolyammal! Kint a szabadban!

Május 26: Védikus Pszichológia előadás a Boráros téren! 13-15 óráig!

Május 27: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Május 29: Dharmacsakra, vagyis 10 milliószoros nap!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .