Május hónap esemény naptára 2018-ban…

Május 2-3: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 5-6: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 8: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért! Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 10-11: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 11: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Május 13: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Május 14: Szavitri napja. Szavitri ezen a napon szerezte vissza férjét Jamától, a Halál Istenétől. Ezen a napon a hölgyek szoktak felajánlásokat tenni a partnereik várható hosszú életéért.

Egyébként Szavitri története talán az egyik legismertebb bonyodalom a Védákból. 34 film adaptáció készült belőle, többek között Német és Olasz rendezésben is, de készült belőle opera Angliában, és Illés Endre könyvének alapján magyar rádiójáték is olyan sztárokkal, mint Básti Lajos és Darvas Iván, sőt itthon még tv filmet is készítettek a történetből Szokolay Ottó és Juhász Jácint szereplésével.

Május 15: Újhold.

Május 17: Rambhá napja. Rambhá az angyalok/tündérek hercegnője.

A fáma úgy szól, hogy a tejóceán kiköpülésekor 14 kincs került elő, ebből az egyik maga Rambhá volt. Ezen a napon sok indiai területen magát Laksmit a szerencse Istennőjét imádják, és az Ő szépség aspektusát, hiszen Laksmi is a köpüléskor jött erre a világra. Azáltal, hogy a női nem szépsége, lágysága és kecsessége kerül előtérbe ezen a napon, sokak Rambhát a saját partnereiken keresztül tisztelik, imádják. Szóval kedves urak, ezen a napon eljött az idő, hogy kényeztessük és körülugráljuk kedveseinket.

Május 19-21: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

Május 22: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, tegyünk az egészségünkért! Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 24-25: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Május 25: Jóga böjt, tartózkodjunk a gabonaféléktől. Ezen a napon kezdünk a 4 alkalmas Ájurvéda alap tanfolyammal! Kint a szabadban!

Május 26: Védikus Pszichológia előadás a Boráros téren! 13-15 óráig!

Május 27: Siva napja, a naplementekor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Május 29: Dharmacsakra, vagyis 10 milliószoros nap!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük