A Május 26.-án megtartandó Védikus Pszichológia előadás tematikája…

Elsőként az alapokat fogjuk lehelyezni. Mi az a 3 elem, amiből összeáll a pszichénk a Védák szerint. Hogy vajon az őrület jele az, amikor két hang beszélget a fejünkben, vagy csak az elménk és az intelligenciánk próbál közös nevezőre jutni. Valamint arról is szó lesz, hogy mi az ego és a tudat szerepe a pszichés világunkban.

Majd miután beszélgettünk az alapokról, ami mindenkinél ugyanaz, ráfókuszálunk majd a különbségekre is.  Pl. női és férfi sajátosságokra, és ezek fizikai és hormonális okaira. De szó fog esni a tudat szint közti eltérésekről is, és arról is, hogy miként alakul ki egy közösség vagy egy társadalmi beidegződés a közösséget alkotók tudatszintje révén.

És, ha van még időnk és, hogy egy teljes kört is letudjunk írni, újra arra fogunk összpontosítani, ami mindannyiunkban közös. Arra, hogy hogyan működünk a világban, sőt arra, hogy mi az a 3 fázis, ami szerint minden működik a világban.

Az előadás a Boráros tér 6 szám alatt lesz, 13-15 óráig. Az előadásnak nincs fix díja, felajánlásokat fogadunk el. A terembérlet kiegyenlítése után a fennmaradó összeg az én indiai iskolámnak lesz majd eljuttatva!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük