Maha Siva Ratri 2011.03.03

Tündérek,

Most már kialakult a teljes kép. Íme, az esti program:

19.00től 20.00 óráig Hatha Jóga.

Az esti jóga óra után 20-20.30 körül lesz egy kis beszélgetés Siváról, és a Siva Ratriról.  Utána lesz egy beavatás.

21.00 órától lesz egy Yajna, azaz tűzszertartás.

21.45töl lesz az Abhiseka, Siva tejben, vajban fürösztése.  Ha hoztok, 1-1 száll virágot lesz Puspanjali.

22.15től evés.

Természetesen ez egy védikus szertartás lesz, direkt nem írtam pl. le azt, hogy mi is az a puspanjali, hogy egy picit azért izguljatok. Ha hoztok virágot, legyen sok szirmú, mert szirmaira fogjuk szedni majd őket.

A szertartásokban résztvevőknek az a kritérium, hogy fehér ruhában legyenek, amiben még nem ettek és nem voltak wc-n. Tehát praktikusan ez azt jelenti, hogy nem egész nap visszatartjuk a természet hívását, hanem hozzunk magunkkal a Bhakti Kutirba tiszta fehér ruhát, és ott átvesszük a programra.

Sokakban felmerült az, hogyha van Siva Lingamjuk, azaz Siva kövük azt elhozhatják-e szintén a szertartásra, persze természetesen.

Üdv, szeretettel várunk benneteket.

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

2 Responses to Maha Siva Ratri 2011.03.03

 1. Kovács Tibor szerint:

  Szia Ádám!

  Mi az a Siva Lingam? Ahogy kiveszem az írásodból, valamilyen talizmán lehet. Ha így van, mire hat, miben segít, milyen hatással van a tulajdonosára? És gondolom egy ilyen tárgyat be kell avatni, hogy hatását kifejthesse. Ez hol és hogyan történik?

  Üdv: Tibi

  • baktai ádám szerint:

   Kedves Tibi,
   A Siva Lingam egy szent kő, olyan, mint amilyen volt az Indiana Jones ás a Végzett Temploma című filmben. Ezek a kövek, a Narmada folyóból vannak, amit a Hinduk szentnek és Sivának kedvesnek kezelnek, tisztelnek. Az érdekességük az, hogy legyen bármekkora a kő, mindig ugyanolyan alakúak. Én saját részről 5 Siva Lingamot hozok, mind más méretű és mindegyik gúla alakú. Ha eljösz a bulira majd részleteiben is elmesélek mindent.
   Om Tat Sat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük