Közkívánatra! Taoista jóga tanfolyam tematika heti bontásban, második hét…

Kedves Érdeklődők! Trataka

Többen is jeleztétek, hogy bár az egész tanfolyamon nem tudtok részt venni, de bizonyos témakörök kimondottan érdekelnének Benneteket, és ha tudnátok hogy melyik előadáson miről lesz szó, a számotokra szimpatikusra becsatlakoznátok. Ezentúl igyekszem majd mindig időben feltölteni a soron következő előadás tematikáját.

A második héti alkalommal a vesék állnak majd a középpontban. Átvesszük a vese területének teljes kezelését, valamint a fülekét is, hiszen azok szorosan kötődnek a vesékhez. Ha fázós vagy, és készülsz a hidegre, akkor érdemes ellátogatnod erre az előadásra, hogy meg tudd tanulni a megfelelő praktikákat, hiszen még az ájurvéda szerint is, a lábaink és a nyakunk mellett, a vesénket kell melegen tartanunk.

Természetesen a taoista jógának az a hatásmechanizmusa, hogy nem csak testünket, hanem a légzésünket valamint a tudatunkat is eddzük heti rendszerességgel, így a vese gyakorlatokon túl hangsúlyt fektetünk majd a teljes hasi légzésre is, illetve átvesszük a legalapvetőbb vizuális meditációs technikát is, ami mellesleg a hatha jóga alap vizuális meditációja is egyben, a Trataka.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Közkívánatra! Taoista jóga tanfolyam tematika heti bontásban, második hét…

  1. Marosvolgyi Laszlo szerint:

    Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük