Közkívánatra! Taoista jóga tanfolyam tematika heti bontásban, második hét…

Kedves Érdeklődők! Trataka

Többen is jeleztétek, hogy a 14 hét folyamán bizonyos témakörök kimondottan érdekelnének Benneteket, és ha tudnátok előre, hogy melyik előadáson miről lesz szó, a számotokra szimpatikus alkalmakra szívesen becsatlakoznátok.

Így igyekszünk majd minden hétről, legalább pár sorban, feltenni egy kis infót, hogy  nagyjából rátudjatok érezni az előadás tematikájára.

A második alkalommal a vesék állnak majd a középpontban. Átvesszük a vese területének teljes kezelését, valamint a fülekét is, hiszen azok szorosan kötődnek a vesékhez. Ha fázós vagy, és nehezen kezeled a hideget, akkor érdemes ellátogatnod erre az előadásra, hogy meg tudd tanulni a vesével kapcsolatos praktikákat, hiszen még az ájurvéda szerint is, a lábaink és a nyakunk mellett, a vesénket kell melegen tartanunk ahhoz, hogy melegen tudjuk tartani magunkat.

A taoista jógának az rendszere, hogy nem csak testünket, hanem a légzésünket valamint a tudatunkat is eddzük heti rendszerességgel, így a vese gyakorlatokon túl hangsúlyt fektetünk majd a teljes hasi légzésre is, illetve átvesszük a legalapvetőbb vizuális meditációs technikát is, ami mellesleg a hatha jóga alap vizuális meditációja is egyben, a Trataka.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to Közkívánatra! Taoista jóga tanfolyam tematika heti bontásban, második hét…

  1. Marosvolgyi Laszlo szerint:

    Köszönöm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük