Egy új elképzelés a Bhakti Kutirban, elutaznánk, hogy Séta és Jóga Tábor révén lazítsunk és töltődjünk, hm?

praagAz elképzelés az, hogy olyan helyekre menjünk el, ami szép és már az magában tölt, hogy ott vagyunk. Én akár arra is gondoltam, hogy 3-4 havonta le is léphetnénk egy ilyen bulira.

Arra gondoltam, hogy 1 itthon és 1 külföldön, de váltogathatnánk a helyszíneket. Persze az idén én természetesen prágai kezdésre gondoltam, már évek óta úgy mászkálunk, hogy van egy prágai útikönyv a kocsinkban, sohasem lehet azt tudni.

Itthon persze ha már van olyan tuti hely, mint Tata, és ott van egy olyan jó jógaterem, mint az Arany Hold, akkor ott lennénk. Az inkább asramos feeling lenne, mert akkor a hölgyek lehetnének a felső szobában, míg az urak lent aludnának a jóga teremben, de ott magunkra is főznénk és hát ott a tókör sétaként.

Az én elképzelésem, hogy reggel korán 5-6 körül nyomnánk egy jó nagy sétát és egy levezető jógát, majd utána egy jó szundi-bundit és utána mindenki, amit akar.

Egyrészről a sétát, mint meditációt maga Buddha fedezte fel, sőt azt a 17 lépéses meditációs útvonalat, amit Ő is bejárt akkor, amikor a megvilágosodás után magán a megvilágosodás élményén meditált 7 hétig.

A legtöbb Zen Buddhista meditációban a sétáló meditáció szerves része a mindennapi spirituális gyakorlatnak, mert egész egyszerűen, amikor sétálunk éberek vagyunk. Üldögélés és fekvés közben persze, hogy előfordul az, hogy elalszunk, de séta közben általában az elég ritka.

A másik része a korai sétáknak, mert akkor az ember azért meditatívabb állapotban is van, és meg az is, hogy egy olyan hely, mint Prága hajnalban azért nagyon más és aztán meg úgy is jön a hiper nyüzsi. És persze a korai túra jó olyan helyekre is kiváló, mint pl. Salzburg, vagy Krakkó, mert még a 2013-14-es etapban ezekre a helyekre gondoltam.

Az elképzelés része még hostel szállók (max. 2-3 ágyas szobák), amelyek olcsók és jók, Prágában pl. biztos, hogy magán a Vencel téren fogunk lakni, és az, hogy az árakat egyedi váltóban is közölni fogjuk, hogy látható legyen egy ilyen tábor értéke. Így pl. az lesz leírva, hogy a túra 27 ezer forint, azaz 27 doboz cigi ára, hátha a fiatalabb generáció is érdeklődik majd a jóga és az utazás iránt.

És persze az egyik fő hatása az utazás lenne, hogy kiráncigáljuk magunkat a mindennapokból, hogy a tudatunk tisztuljon és töltődjünk, hogy újra harcra készek legyünk a visszajövetelkor.

Mit gondoltok?

Én Prágára November végére December 1-re gondoltam, mert akkor már lehet látni az Adventi világítást és az mesés, meg hát már évek óta oda szoktunk menni a szülinapomra a drága kis családommal és akkor én már ott lennék és várnék rátok.

Írjatok visszajelzést!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

4 Responses to Egy új elképzelés a Bhakti Kutirban, elutaznánk, hogy Séta és Jóga Tábor révén lazítsunk és töltődjünk, hm?

  1. Ági szerint:

    Nekem nagyon tetszik. Amint Ádámom levállik rólam indulhatunk is.

  2. Kozma Kata szerint:

    Szuper ötlet Ádám!

  3. Visszajelzés: A Bhakti Kutir jóga felajánlása: 1-1 hétig fél áron jógázhatnak a hölgyek és az urak, a rák ellen való küzdelem jegyében… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük