Közkívánatra ősszel is lesz egy Pancsakarma…

harmóniaElég sokan jelezték, hogy nekik kellene a a szeptemberi rendszer ahhoz, hogy eltudják végezni a teljes Pancsakarmát, mert akkor a gyerekek iskolába járnak, a rendszer visszaáll normálra, nincs utazás, mint nyáron, stb., stb.

A már felmelegedő tavasz mellett a lehűlő ősz is jó Pancsakarmára, mert, ahogy elkezd veszíteni a Napsütés az erejéből, és egyre kevesebb nedvességet képes elpárologtatni az atmoszférából, nemcsak az időjárás és a légkör kezd nyákosodni, nyirkosodni, hanem a szervezetünk is.

Ráadásul ilyenkor azért még meleg van, és a nyár végére úgy is egy hangyányit lepukkan a szervezetünk, szóval elég sok minden ideálisra áll össze egy őszi teljes méregtelenítésre.

Ezért Szeptember 6-án el is kezdünk majd egy teljes Pancsakarmát, én is most fogom tudni veletek csinálni. Tudjátok, ahogyan a Kutir dolgok kisebbek lesznek és egyszerűbbek, így nekem is több időm lesz erre-arra, nem véletlen a Kalendárium ötlet, a kreativitási rohamaim, stb.

De azért majd rendszeresen szólók, hogy merre járok a városban, hogy félre tudjatok húzódni, mert ha egyszer a Fat Yogi bepörög…

Tsók mindenkinek és persze Om Tat Sat

Baktai Ádám

A Pancsakarmáról bővebben itt olvashatsz…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .