Közkívánatra ősszel is lesz egy Pancsakarma…

harmóniaElég sokan jelezték, hogy nekik kellene a a szeptemberi rendszer ahhoz, hogy eltudják végezni a teljes Pancsakarmát, mert akkor a gyerekek iskolába járnak, a rendszer visszaáll normálra, nincs utazás, mint nyáron, stb., stb.

A már felmelegedő tavasz mellett a lehűlő ősz is jó Pancsakarmára, mert, ahogy elkezd veszíteni a Napsütés az erejéből, és egyre kevesebb nedvességet képes elpárologtatni az atmoszférából, nemcsak az időjárás és a légkör kezd nyákosodni, nyirkosodni, hanem a szervezetünk is.

Ráadásul ilyenkor azért még meleg van, és a nyár végére úgy is egy hangyányit lepukkan a szervezetünk, szóval elég sok minden ideálisra áll össze egy őszi teljes méregtelenítésre.

Ezért Szeptember 6-án el is kezdünk majd egy teljes Pancsakarmát, én is most fogom tudni veletek csinálni. Tudjátok, ahogyan a Kutir dolgok kisebbek lesznek és egyszerűbbek, így nekem is több időm lesz erre-arra, nem véletlen a Kalendárium ötlet, a kreativitási rohamaim, stb.

De azért majd rendszeresen szólók, hogy merre járok a városban, hogy félre tudjatok húzódni, mert ha egyszer a Fat Yogi bepörög…

Tsók mindenkinek és persze Om Tat Sat

Baktai Ádám

A Pancsakarmáról bővebben itt olvashatsz…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük