Következő Olajos Jóga

Kitűzésre került a következő olajos jóga időpontja, most szombaton (03.23.) várunk Benneteket ismét 8 órától. Az előző alkalomból okulva, azért hogy kényelmesen el tudjatok férni, az órára bejelentkezni itt tudtok, úgy hogy jelentkeztek az eseményre.

Ha valakinek még új ez koncepció, akkor legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni ezt a Jógát, hogy Ájurvédikus Jóga. Az Ájurvéda a Hatha Jógát tartja a tökéletes mozgásnak, mert szerkezetileg és funkcionálisan is trenírozza a szervezetünket. Mert mind a 7 test szövetnek (plazma, vér, csont, izom/hús, zsír, csontvelő/ideg és a reproduktív szövet) elősegíti a megújulását és a karbantartását, és mert minden testalkatnak ideális mozgás.

Az olajozást azért szoktuk hozzáfűzni, mert kiegyensúlyozza a Vatát, azaz a levegő elemet a szervezetünkben és ezzel megkönnyíti a Hatha Jóga gyakorlatainak kivitelezését, és hatékonyabbá is teszi nyújtásokat. A klasszikus Ájurvéda azt mondja, hogy összesen 140 féle betegség létezik, minden tünet és betegség e kategóriákba oszthatóak be. A legtöbb betegség Vata eredetű, számszerűen 80, és egy olyan egyszerű metódus, mint a szervezetünk beolajozása nagyon sokakban hozzájárul az egészségünk megőrzésében.

Minden más változatlan, a bekevert olajt hozom, ti gyertek olyan ruhába, aminek nem baj az olajozás, chandraprabha lesz nálam, várunk benneteket szeretettel, hiszen az Ájurvédában az olajos kezeléseket „szeretet kezelésnek” hívják, szóval gyertek, Jógázzunk együtt.

Az olajos jógáról bővebben itt tudtok olvasni.

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .