Következő Olajos Jóga

Kitűzésre került a következő olajos jóga időpontja, most szombaton (03.23.) várunk Benneteket ismét 8 órától. Az előző alkalomból okulva, azért hogy kényelmesen el tudjatok férni, az órára bejelentkezni itt tudtok, úgy hogy jelentkeztek az eseményre.

Ha valakinek még új ez koncepció, akkor legegyszerűbben úgy tudnám megfogalmazni ezt a Jógát, hogy Ájurvédikus Jóga. Az Ájurvéda a Hatha Jógát tartja a tökéletes mozgásnak, mert szerkezetileg és funkcionálisan is trenírozza a szervezetünket. Mert mind a 7 test szövetnek (plazma, vér, csont, izom/hús, zsír, csontvelő/ideg és a reproduktív szövet) elősegíti a megújulását és a karbantartását, és mert minden testalkatnak ideális mozgás.

Az olajozást azért szoktuk hozzáfűzni, mert kiegyensúlyozza a Vatát, azaz a levegő elemet a szervezetünkben és ezzel megkönnyíti a Hatha Jóga gyakorlatainak kivitelezését, és hatékonyabbá is teszi nyújtásokat. A klasszikus Ájurvéda azt mondja, hogy összesen 140 féle betegség létezik, minden tünet és betegség e kategóriákba oszthatóak be. A legtöbb betegség Vata eredetű, számszerűen 80, és egy olyan egyszerű metódus, mint a szervezetünk beolajozása nagyon sokakban hozzájárul az egészségünk megőrzésében.

Minden más változatlan, a bekevert olajt hozom, ti gyertek olyan ruhába, aminek nem baj az olajozás, chandraprabha lesz nálam, várunk benneteket szeretettel, hiszen az Ájurvédában az olajos kezeléseket „szeretet kezelésnek” hívják, szóval gyertek, Jógázzunk együtt.

Az olajos jógáról bővebben itt tudtok olvasni.

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük