Klíma katasztrófa a hátsó kertben…

Kb. 1 hónapja egész egyszerűen nem volt időm kimenni a hátsó kert részbe, hogy gondozzam és szeretgessem a paradicsomainkat.

Egy ideig kézzel szedtem le róluk a poloskákat, kacsoltam is őket, sőt még neem-es vízzel is permetezgettem a növényeket, hogy távol tartsam a dögöket, de nem bírtam tartani a lépést. Így most annak is neki álltam, hogy felszámoljam a dzsungelt, mert kb. azzá vált az 5 tőke paradicsom az elmúlt pár hét alatt.

ez volt a betakarítás eredménye…

Egyrészről millió ezer virág tündökölt a növényecskéinken és leszedtem kb. 5-6 kg zöld paradicsomot, úgy, hogy a nagyon aprókat nem szedtem le, csak azokat a nagyobbacskákat, amelyekből majd savanyúság készül.

És ekkor végig sétáltam a fácskáink között, és totál horror volt az egész, mert minden fánk rügybe van borulva. A cseresznyék, a szilva, a barack, de még a japán dísz cseresznye, a kanadai Júdás fánk és a japán csüngő akác is. 

Mindez azért mert olyan meleg van Októberben, hogy szegény fák újra termelés üzemmódba kapcsoltak. Ezek a rügyek pár hét múlva elfognak fagyni és mindamellett, hogy szegény fák teljesen feleslegesen dolgoztak velük, a földnek sem tesz jót, hogy a növények újra többlet tápanyag felvételbe kezdtek.

Pont ahogyan szerencsétlen csirkéknek sem tesz jót az, hogy naponta többször rájuk kapcsolják a villanyt, hogy azt higgyék, hogy új nap kelt fel, és így újra tojjanak.

Szóval az összes már jól ismert nehézség mellett a globális felmelegedés ezzel is fenyeget, hogy szegény Föld Anyánk nem tud annyit pihenni, mint amennyit kellene neki. 

De, hogy egy pozitívummal zárjak, az tudtátok, hogy őseink pár évente úgy pihentették a földjeiket, hogy kendert termesztettek rajta?

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Itt már írtam nektek a kender termesztős becsípődésemről!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Baktai Ádám válaszol, Blog/Gasztro Blog | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..