Klíma katasztrófa a hátsó kertben…

Kb. 1 hónapja egész egyszerűen nem volt időm kimenni a hátsó kert részbe, hogy gondozzam és szeretgessem a paradicsomainkat.

Egy ideig kézzel szedtem le róluk a poloskákat, kacsoltam is őket, sőt még neem-es vízzel is permetezgettem a növényeket, hogy távol tartsam a dögöket, de nem bírtam tartani a lépést. Így most annak is neki álltam, hogy felszámoljam a dzsungelt, mert kb. azzá vált az 5 tőke paradicsom az elmúlt pár hét alatt.

ez volt a betakarítás eredménye…

Egyrészről millió ezer virág tündökölt a növényecskéinken és leszedtem kb. 5-6 kg zöld paradicsomot, úgy, hogy a nagyon aprókat nem szedtem le, csak azokat a nagyobbacskákat, amelyekből majd savanyúság készül.

És ekkor végig sétáltam a fácskáink között, és totál horror volt az egész, mert minden fánk rügybe van borulva. A cseresznyék, a szilva, a barack, de még a japán dísz cseresznye, a kanadai Júdás fánk és a japán csüngő akác is. 

Mindez azért mert olyan meleg van Októberben, hogy szegény fák újra termelés üzemmódba kapcsoltak. Ezek a rügyek pár hét múlva elfognak fagyni és mindamellett, hogy szegény fák teljesen feleslegesen dolgoztak velük, a földnek sem tesz jót, hogy a növények újra többlet tápanyag felvételbe kezdtek.

Pont ahogyan szerencsétlen csirkéknek sem tesz jót az, hogy naponta többször rájuk kapcsolják a villanyt, hogy azt higgyék, hogy új nap kelt fel, és így újra tojjanak.

Szóval az összes már jól ismert nehézség mellett a globális felmelegedés ezzel is fenyeget, hogy szegény Föld Anyánk nem tud annyit pihenni, mint amennyit kellene neki. 

De, hogy egy pozitívummal zárjak, az tudtátok, hogy őseink pár évente úgy pihentették a földjeiket, hogy kendert termesztettek rajta?

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Itt már írtam nektek a kender termesztős becsípődésemről!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Baktai Ádám válaszol, Blog/Gasztro Blog | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük