Készülnek a Buddhák…

BuddhákAz ékszerész bácsi szólt, hogy Hétfő vagy Kedd magasságában készek lesznek a kis Buddha szobrocskák, de szerintem, ha már ennyire pengén sikerült minden, akkor Szerdán kellene elhozni, mert hát szerda ugye Buddha napja.

A bácsi el is küldött egy fotót a készülő kis Buddhákról és hát nagyon vicces, mert a kiöntött szobrocskák kb. úgy néznek ki, mint egy inverz karácsonyfa, de szerencsére még az is látszik, hogy többféle verziót öntött, mert biztos, hogy van olyan Buddha, aki felett ott van Ananta a nagy kígyó Istenség és egy olyan is, ahol Buddha a földet érintő múdrával ül.

Úgy néz ki műkszik ez a rendszer, szóval innen már csak a fantáziánk szab határt, meg az eredetiek hiánya. Nekem van egy gyönyörű kis Ganésha szobrom is, amit Dr. Bense hozott Burmából. Hm?

De önthetünk kicsi Hanumánokat, Akinek a mai Indiában szinte minden új autót felajánlanak, hogy védjen a balesetek ellen. Persze nem azt mondom, hogy lógassuk fel egy picit Hanumán szobrocskát a visszapillantó tükörre, de a kocsiban tarthatnánk egy kicsit. Barack Obama zsebében is szokott lenni egy pici kis Hanumán szobor!

De évek óta gondolkodom a Navaratna itthoni elállításában is, mert most már láttam Indiából a szokásos pár száz rúpiás, rossz minőségű, kicsi köves verziókat az Auchan sétáló utca részén is. Persze olyan pénzért, kb. 17-19 ezer forint volt, amennyiért szerintem itthon is elő lehet állítani egyet igazi drágakövekkel, és ékszerész bizonylattal a kövek minőségéről.

És ha még jó napon is öntenénk ezeket, és még a kövek is jó sorrendben lennének, nem úgy mint az itthon kaphatóakon, már szárnnyal is a fantáziám.

Bocs a sok szóért, de kreativitás rohamom van már évek óta és lehet, hogy most jön össze? Aaaaagggghhhh, na nem már!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az eredeti ötletről ide kattintva olvashatsz…

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük