Kb. felrobbant a leveles ládám…

Nagyon-nagyon sokan írtatok, hogy tényleg posztoltam-e Mindenszentek estéjén egy temetőből, mint Hindu pap?! Röviden persze. Hosszan? Íme:

Sokan hallottátok már tőlem azt, hogy: “könnyebb összerakni a jót sokból, mint kevésből!” Én ezt arra szoktam mondani, hogy sokat kell tanulni, tájékozódni, és a sok-sok infóból sokkal könnyebb összerakni egy egészséges értékrendet, egy spirituális világképet, mint ha, csak egy irányból érdeklődünk. 

Én ezt gyakorlom a gyermekeimmel kapcsolatosan is. Nem nevelem őket Hindunak, nem nyomom le a torkukon az ázsiai kultúrát ha kell, ha nem. Majd azt ők tudni fogják. Próbálom őket mindenről tájékoztatni, habár néha ez elég részrehajlóan történik meg, de igyekszem.

Őszentsége a Dalai Láma azt mondta: “Csak azért mert nem az én utamat járod, még nem azt jelenti, hogy el vagy tévedve.” 

Én szeretem a saját kis Hindu világképemet, és azt, hogy annyira szerteágazó a Védikus tudás, hogy bármi is történik velem, az mindig a helyére kerül a fejemben. Nincsenek kételyek, nincs szorongás, nincs stresszhelyzet. De ez az én utam.

Ezzel kapcsolatosan a kedvenc történetem az, hogy Amerikában ha hívő vagy, tehát hiszel az “Intelligens tervezés” teóriában, gyerekeidnek nem kell részt venni azokon az órákon, amikor a darwini elméletet tanítják az iskolában. Tehát szegények nemcsak, hogy vallásosak lesznek, de még hülyék is maradnak.

Az nem hit, hogyha valami csak akkor működik, amennyiben nincs más vélemény! 

De ez az én elképzelésem, egy a sok közül!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Blog/Gasztro Blog
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .