Kb. felrobbant a leveles ládám…

Nagyon-nagyon sokan írtatok, hogy tényleg posztoltam-e Mindenszentek estéjén egy temetőből, mint Hindu pap?! Röviden persze. Hosszan? Íme:

Sokan hallottátok már tőlem azt, hogy: “könnyebb összerakni a jót sokból, mint kevésből!” Én ezt arra szoktam mondani, hogy sokat kell tanulni, tájékozódni, és a sok-sok infóból sokkal könnyebb összerakni egy egészséges értékrendet, egy spirituális világképet, mint ha, csak egy irányból érdeklődünk. 

Én ezt gyakorlom a gyermekeimmel kapcsolatosan is. Nem nevelem őket Hindunak, nem nyomom le a torkukon az ázsiai kultúrát ha kell, ha nem. Majd azt ők tudni fogják. Próbálom őket mindenről tájékoztatni, habár néha ez elég részrehajlóan történik meg, de igyekszem.

Őszentsége a Dalai Láma azt mondta: “Csak azért mert nem az én utamat járod, még nem azt jelenti, hogy el vagy tévedve.” 

Én szeretem a saját kis Hindu világképemet, és azt, hogy annyira szerteágazó a Védikus tudás, hogy bármi is történik velem, az mindig a helyére kerül a fejemben. Nincsenek kételyek, nincs szorongás, nincs stresszhelyzet. De ez az én utam.

Ezzel kapcsolatosan a kedvenc történetem az, hogy Amerikában ha hívő vagy, tehát hiszel az “Intelligens tervezés” teóriában, gyerekeidnek nem kell részt venni azokon az órákon, amikor a darwini elméletet tanítják az iskolában. Tehát szegények nemcsak, hogy vallásosak lesznek, de még hülyék is maradnak.

Az nem hit, hogyha valami csak akkor működik, amennyiben nincs más vélemény! 

De ez az én elképzelésem, egy a sok közül!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Blog/Gasztro Blog
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük